Enrenou per les obres del Picarany a Almoster, que costaran més de 10.000 euros a cada veí

L'ajuntament vol que els propietaris assumeixin l'acabament de la urbanització i part dels veïns s'hi oposen

19 mayo 2017 17:44 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Enrenou a la Urbanització Picarany d’Almoster per les obres d’arrenjament d’aquesta zona residencial que es va construir fa 26 anys. L’ajuntament d’aquesta localitat ha aprovat un projecte que costarà 1.700.000 euros que, segons el consistori, han d’assumir en la seva totalitat els propietaris de les parcel·les, Aixó, segons l’alcalde d’Almoster, Àngel Xifré, suposa entre 10.000 i 12.000 euros per cap, mentre que des de la recentment creada Associació de Veïns del Picarany, asseguren que, de mitjana, hauran de pagar una mitjana de 15.000 euros, una quantitat «inassumible».

El punt clau de les discrepàncies entre l’ajuntament i els propietaris de les parcel·les (uns 139) radica en considerar qui és el propietari de la urbanització. Mentre que des del consistori tenen molt clar que la urbanització encara no ha estat recepcionada perquè no està finalitzada, fonts de l’Associació de Veïns del Picarany han explicat al Diari que «ens agradaria que l’Ajuntament d’Almoster entengui d’una vegada que aquesta urbanització no és dels veïns. Parlant s’enten la gent i no amb un abús com aquest, que suposa pagar 15.000 euros per propietari».

Nova associació veïnal

Tot i que, des de la creació del Picarany, existeix una Entitat urbanística de Conservació, l’aprovació -el passat mes de maig- d’aquest projecte d’arrenjament ha precipitat la creació d’aquesta nova associació veïnal. «Hem creat l’associació per vetllar per la bona harmonia de la urbanització, però està clar que també lluitarem per intentar frenar aquest abús de poder de l’ajuntament, que vol tirar pel dret sense parlar amb els propietaris», afirmen fonts d’aquesta nova entitat veïnal.

Des de l’ajuntament la versió és totalment diferent. Àngel Xifré és contundent al respecte. «No podem recepcionar aquesta urbanització perquè, tècnicament, no està finalitzada. I són els veïns els que han de fer-se càrrec de les obres», assegura l’alcalde d’Almoster, qui afegeix que «des de l’ajuntament ens hem situat com a promotors de les obres, per aquest motiu hem encarregat el projecte i el repercutim en els propietaris».

Una vegada finalitzats aquest treballs, Xifré té molt clar que «ja es podrà considerar que la urbanització està finalitzada i la recepcionarem. Però mentre aixó no passi, estem parlant d’una urbanització privada».

Sobre el fet que s’hagi constituït una associació de veïns per lluitar en contra del pagament de les obres, l’alcalde d’Almoster afirma que «aquesta associació no agrupa a tots els veïns, perquè aquests ja tener una Entitat Urbanística de Conservació que els representa».

El termini

Una vegada aprovat el projecte, i de presentar-ho a la Diputació de Tarragona, Àngel Xifré confia en que les obres es puguin licitar l’any vinent i espera que «el tema no acabi judicialitzant-se, perquè aixó suposaria que tot el procés s’enderriria molt». Els treballs, que tenen un termini d’execució de nou mesos, contemplen la millora en la xarxa de subministrament d’aigua, la pavimentació dels carrers, fer unes voreres noves i substituir tot l’enllumenat.

 

Comentarios
Multimedia Diari