Es pagesos sortiran al carrer a Reus per protestar per la situació de la fruita seca

Convoquen una tractorada per aquest dissabte, 15 d'octubre. Serà a les 10 hores i donarà inici al Passeig Mata

19 mayo 2017 17:48 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Unió de Pagesos convoca per aquest dissabte 15 d’octubre una concentració a Reus (Baix Camp) en protesta per l’eliminació de l’ajuda d’Estat a superfícies de fruita seca, la reducció d’ajuts agroambientals i d’indemnitzacions compensatòries, així com per la manca de fitosanitaris per al tractament de les plagues per la falta de diligència dels responsables del Ministeri en tramitar les sol•licituds de nous productes. El sindicat també convoca aquest acte de protesta per exigir un sistema de llotges transparent que expliqui com s’estableixen els preus.

Unió de Pagesos organitza aquest mateix dijous 13 d’octubre una assemblea del sector de la fruita seca a la Selva del Camp (serà a les 20.30h a la Defensa Agrària), per tal de debatre i informar sobre aquestes qüestions.

A la mobilització de dissabte hi assistiran Rafel Verdiell, responsable de Sectors Agrícoles d’Unió de Pagesos; Jaume Ferrando, coordinador territorial del Camp de Tarragona d’Unió de Pagesos, i Rafel Español, responsable del sector de la fruita seca d’Unió de Pagesos, entre altres sindicalistes.

Els tractors que hi participaran sortiran a les 10.00 h del Passeig Mata de Reus i seguiran pel Passeig Sunyer fins arribar a l’Oficina Comarcal del Baix Camp d’Agricultura, on els representants del sindicat lliuraran als responsables un document amb les seves peticions.

Unió de Pagesos ja ha convocat en els últims mesos diverses mobilitzacions contra les retallades d’aquests ajuts a diferents territoris: el 26 d’agost a Ripoll (Ripollès), el 2 de setembre a Tremp (Pallars Jussà), el 9 de setembre a Amposta (Montsià), el 16 de setembre al Pont de Suert (Alta Ribagorça), el 23 de setembre a Berga (Berguedà), el 30 de setembre a la Seu d’Urgell (Alt Urgell), i demà 14 d’octubre a les Borges Blanques (Garrigues).

 

Comentarios
Multimedia Diari