Falset perd oficines bancàries de dues entitats

L’Ajuntament lamenta els tancaments i recorda que això obligarà a veïns a desplaçar-se fora de la comarca per poder fer gestions

17 diciembre 2021 19:30 | Actualizado a 18 diciembre 2021 18:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El tancament de seus bancàries no s’atura i en els darrers dies ha afectat el municipi de Falset. A la capital del Priorat han baixat la persiana les oficines del Banc Sabadell i BBVA, el que ha posat en alerta el municipi. L’Ajuntament ha mostrat la seva disconformitat a través d’un comunicat, on es denuncia que aquests tancaments suposen «un greuge per als veïns i veïnes de Falset i comarca». Tal com es detalla en la mateixa nota, ara, els clients d’aquestes dues entitats hauran de desplaçar-se «fora del Priorat si volen ser atesos i necessiten fer gestions a finestreta».

La situació s’agreuja encara més tenint en compte que la comarca compta amb un percentatge elevat de gent gran que «en molts casos, no té els coneixements necessaris per fer les gestions bancàries mitjançant plataformes web, aplicacions mòbils i caixers automàtics».

En el comunicat es recorda que el tancament d’oficines bancàries «no fan més que agreujar la problemàtica del despoblament rural, disminuint el nombre i la qualitat de serveis en aquestes zones». En aquest sentit, els pobles són els més afectats per aquests tancaments, que s’agreuja amb el fet que molts estan lluny de les grans ciutats, zones on també s’està produint aquesta reducció d’oficines bancàries. A Reus, per exemple, els barris més perifèrics s’han quedat sense aquest servei, el que obliga als veïns d’aquestes àrees a desplaçar-se fins al centre de la ciutat.

Des de l’Ajuntament de Falset també es recorda que la disminució de serveis pot tenir altres conseqüències indirectes, «com el fet de perdre capacitat econòmica i comercial». A més, es destaca que molts veïns han traslladat al consistori la seva preocupació.

Comentarios
Multimedia Diari