Falset renova les escales de la plaça de la Quartera

Els treballs s’emmarquen en la llei de barris, amb l’objectiu de millorar aquest espai, ja que els panots estaven desgastats

11 enero 2020 08:47 | Actualizado a 14 enero 2020 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La imatge de la plaça de la Quartera de Falset està canviant. I és que aquests dies s’està procedint a canviar les escales que hi ha al centre d’aquesta plaça, que és on està ubicat l’Ajuntament del municipi. Tal com detalla l’alcalde Carlos Brull, «les escales estaven desgastades pel pas del temps i també perquè hi havia cotxes que hi aparcaven gairebé a sobre, i les rajoles s’havien anat fent malbé». És per aquest motiu que es va apostar per renovar-les i, a més, fer-ho amb panots de color rosat. «Fins ara, tota la plaça era gris i, així, li donem una mica de color», destaca Brull.

Els treballs s’emmarquen en la tercera fase de la llei de barris i, més concretament, dins el projecte de condicionament dels baixos de la Casa de la Música. «Dins el procés per adjudicar els treballs, es va incloure com a millora fer aquests treballs a les escales de la plaça de la Quartera», detalla el batlle. Les obres ja es troben en una fase molt avançada i aquesta setmana els operaris estaven acabant de col·locar alguns panots, tot i que la majoria ja ho estan.

Quatre projectes

La tercera fase de la llei de barris de Falset incloïa quatre projectes, que es van començar a executar just després de la Festa Major, el passat mes d’agost. D’aquests, tres tenien a veure amb la rehabilitació de l’entorn de l’edifici de Cal Magrinyà, l’espai que acull la Casa de la Música i la Biblioteca Salvador Estrem. 

Es tracta de la millora de l’espai urbà dels rentadors de la Font del Batlle, l’adequació dels baixos de la Casa de la Música i la pavimentació de l’inici del carrer Davall, a més a més, també s’ha procedit a arranjar el carrer Vallmoreres, que estava força deteriorat.

En el cas dels antics rentadors municipals, que estan en desús, s’ha reparat el fons de les basses dels rentadors. Concretament, s’han substituït les graves per peces ceràmiques i s’ha substituït la tanca de protecció entre el carrer Davall i el barranc. D’altra banda, s’han fet millores en les instal·lacions. Una altra actuació que s’ha fet en la tercera fase del Pla de Barris és la millora de la pavimentació del carrer Davall, només en el tram d’accés a la Casa de la Música de Falset, per tal de complir amb les normatives vigents en matèria d’accessibilitat. En l’entorn de Cal Magrinyà, també s’han condicionat els baixos de l’actual Casa de la Música, inaugurada recentment i que ja presta serveis a una vuitantena d’alumnes de tot el Priorat. Aquesta rehabilitació ha permès emplaçar-hi diverses sales d’assaig i una sala diàfana.

La tercera fase de la llei de barris representa una inversió de 637.000 euros. El 75% és assumit per la Generalitat i el 25%, amb contribucions especials i l’aportació econòmica de l’Ajuntament.
 

Comentarios
Multimedia Diari