Ganxet Pintxo Reus: gaudir de la ‘mala vida’ sense remordiments

El Restaurant Ma La Vita, un italià de plats tradicionals i sabors autèntics 

06 abril 2018 10:17 | Actualizado a 06 abril 2018 12:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Lasciate ogni speranza, voi ch’entrate. La cita correspon al tercer cant de l’Infern de la Divina Comèdia de Dante Alighieri i ve a significar quelcom similar a «els que aquí entreu, perdeu tota esperança». Aquesta és la rebuda que brinda el Restaurant Ma La Vita, ubicat al carrer Sant Llorenç, al costat de l’Orfeó Reusenc. 

El que podria semblar una amenaça és l’enèsima broma d’aquest espai de gastronomia tradicional italiana. El mateix nom del restaurant, Ma La Vita, és un joc de paraules. Llegit ràpidament, significa «mala vida».

Llegit pausadament, «i és que, la vida...» Tota una filosofia de vida, com el menjar que s’hi degusta. Hom el pot engolir amb pressa i sense miraments, o bé es pot gaudir de forma pausada i meditada. Les dues opcions són igualment bones.

El local el regenten la Paola Zabrak i el Nico Abussi, dos milanesos, italians de soca-rel, que van venir a parar a Reus per casualitat. «Buscàvem un lloc proper a la costa, amb una cultura similar a la nostra, i que no fos molt lluny d’Itàlia». Van obrir el restaurant el setembre del 2014. 

La Paola s’encarrega del servei de taules i de la barra, i el Nico és l’ànima a la cuina. Ambdós tenen una capacitat indecent de conquerir estómacs i somriures. I és que Ma La Vita no és un restaurant italià qualsevol. La gràcia és el producte, la cuina, el gust... «la gent ve a casa meva, a la meva cuina. No al meu restaurant», diu la Paola.

Cuina tradicional italiana

El petit tresor de Ma La Vita és la senzillesa de la seva proposta. Receptes tradicionals italianes, les que fan les àvies d’allà als seus néts quan les visiten. I tot plegat amb productes italians que ells mateixos, el Nico i la Paola, s’encarreguen d’anar a buscar cada mes i mig al Piamont o la Llombardia.

Les especialitats de la casa són diverses i variades, des de la pasta fresca feta a mà pel Nico, amb salses tan famoses com la carbonara o el pesto, fins a un espectacular tiramisú. Acompanyat de tot plegat, les típiques pizzes, també fetes a mà, o els estofats de cérvol, o les amanides caprese amb autèntica mozzarella, o si fa poc que han viatjat a Itàlia, burrata o la deliciosa stracciatella.

A més a més, però, Ma La Vita dóna l’oportunitat de comprar productes italians per encàrrec. Des del famós Panettone, fins als dolços de carnaval, passant per la Colomba.

Un altre dels atractius que s’ofereixen són les degustacions de formatges italians. Evidentment el famós parmigiano reggiano, però també d’altres menys coneguts i que no tenen res a envejar als francesos.

I tot plegat amanit amb vins italians, aperitius italians, licors italians... 

La tapa: Mandonguilles de l’àvia amb una recepta de premi

La proposta gastronòmica del Ma La Vita per aquesta edició de primavera de la Ganxet Pintxo és una mandonguilla de carn de vedella picada i condimentada, arrebossada amb pa i fregida. Tot plegat acompanyat de puré de patata o bé una mostassa, i amb l’oli d’oliva DOP Siurana com un dels elements indispensables per a la seva elaboració.

La mandonguilla es fa totalment a mà, i es presenta en un plat embolicada en un petit con per facilitar-ne la degustació. 

Segons explica el Nico, «la recepta és d‘un amic italià, Giuseppe Zen, de Milà», que regenta un establiment anomenat Mangiari di Strada i que ha guanyat diversos premis en competicions i concursos d’street food. 

Entre bromes, el cuiner del Ma La Vita assegura que «si la recepta ha guanyat diversos premis arreu d’Itàlia, perquè no hauríem de guanyar el premi a la millor tapa durant aquesta edició de la Ganxet Pintxo?» 
 

Comentarios
Multimedia Diari