Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Imputen tota l'executiva de PxC per racisme

Una sentència els imputa un delicte de discriminació i provocació a l'odi

J.M.

Whatsapp
Josep Anglada (esquerra) i Albert Tafalla (centre), a Reus durant la campanya electoral de les autonòmiques de 2012. Foto: P.Ferré/DT

Josep Anglada (esquerra) i Albert Tafalla (centre), a Reus durant la campanya electoral de les autonòmiques de 2012. Foto: P.Ferré/DT

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus ha imputat tot el consell executiu del partit Plataforma per Catalunya (PxC) (un total de 12 persones) per un delicte de discriminació i provocació a l’odi, segons la sentència a què ha tingut accés el Diari.

En aquesta mateixa causa també està imputat pel mateix delicte Albert Tafalla, cap de llista de PxC a Reus en les eleccions municipals de 2011, a causa d’una campanya electoral, presumptament, racista.

Tafalla ja va declarar a finals de 2013 davant del jutge Diego Álvarez de Juan, i va ser llavors quan el Ministeri Fiscal va demanar el sobreseïment de la causa. L’advocat de l’associació Watamin, que havia presentat la denúncia contra Tafalla, va recórrer contra aquesta demanda del Fiscal i ara el jutge li ha donat la raó.

En la interlocutòria, el jutge entén que aquest programa hauria excedit els límits de la llibertat d’expressió. En les eleccions municipals de 2011, PxC va repartir per Reus xecs ficticis de 4.000 euros a nom d’una persona d’origen nord-africà, amb un text on s’acusava al Pacte contra la Immigració de Reus d’haver repartit 4.000 milions d’euros entre els immigrants en els darrers dos anys.

El jutge instructor de la causa assegura que «se puede tener una política más o menos favorable a la inmigración, pero no se puede convertir en odiosa a la inmigración para defender la política».

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También