Más de Reus

'Jo recullo la caca, i tu?'

Aquest és el lema de la campanya que ha engegat l'Ajuntament de Falset per concienciar els veïns perquè recullin de la via pública els excrements dels seus animals de companyia

Redacció

Whatsapp
'Jo recullo la caca, i tu?'

'Jo recullo la caca, i tu?'

L’Ajuntament de Falset ha posat en marxa una campanya de sensibilització perquè els propietaris recullin de la via pública els excrements dels seus animals de companyia. Sota el lema Jo recullo la caca, i tu?, l’objectiu d’aquesta campanya de conscienciació és, principalment, que tant els veïns com la gent que visita el municipi puguin gaudir d’uns carrers nets, evitant així les incomoditats i la mala imatge que les defecacions dels animals provoquen, segons apunta el consistori.

Per tal d’assolir aquest objectiu, l’Ajuntament ha endegat diverses accions. Una de les més destacades és un vídeo en què veïns de Falset, propietaris d’animals de companyia, mostren la seva implicació. Núria Borja, regidora de Comunicació, afirma que «amb el testimoni d’aquests veïns volem evidenciar que es tracta d’una qüestió de civisme». «Els carrers són de tots i per a tots i, per tant, la responsabilitat ha de ser compartida», afegeix Borja.

Una altra de les mesures empreses per l’Ajuntament de Falset és facilitar dispensadors de bosses per recollir els excrements, una acció que, en paral·lel, servirà per actualitzar el cens d’animals de companyia de la població.

En el marc de la campanya, el consistori també informarà de les sancions que implica no recollir de la via pública els excrements dels animals. Segons especifica l’article 112 de l’Ordenança de Convivència Ciutadana, l’incompliment de la normativa pot ser sancionat amb una multa de fins a 750 euros.

Carlos Brull, regidor de Governació, explica que «la posada en marxa de la campanya per solucionar aquesta problemàtica respon a la voluntat de l’Ajuntament de millorar el dia a dia de la gent de Falset i, per tant, d’estar pendent del que passa al carrer, que és on es desenvolupa bona part de la vida quotidiana». Brull afegeix que «són molts els veïns que també ens han fet arribar la seva preocupació per aquesta problemàtica, cansats de veure i patir uns carrers bruts per culpa d’alguns incívics».

Temas

  • REUS

Lea También