Joan Urgellès tanca el seu restaurant a Reus i es trasllada a Les Borges

El restaurant ha tancat i ara el xef aspira aconseguir l’estrella Michelin amb el nou local. El seu adéu deixa Reus sense mencions a la guia 

08 enero 2019 19:54 | Actualizado a 19 febrero 2019 14:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El restaurant Joan Urgellès va tancar portes el passat cap de setmana després d’11 anys com un dels referents de la restauració a  la ciutat. Una decisió difícil que el xef va prendre ja fa bastant de temps amb l’objectiu d’afrontar nous reptes. Sobretot el d’aspirar a aconseguir l’estrella Michelin, una fita que, reconeix, era impossible amb el local del carrer Aleus, un cop reconegut ja amb una menció a la guia. Després d’una primera recerca per Reus, va prendre una segona decisió: abandonar la ciutat davant la impossibilitat de trobar locals al centre a preus assequibles. A més a més, també estava descontent amb la línia gastronòmica que ha agafat la ciutat en els darrers anys. 

I el destí és Les Borges del Camp i, més concretament,  l’històrica Fonda Emilio que porta temps tancada. «És un local més polivalent, equipat i que ens permetrà oferir un servei de millor qualitat als clients. És un repte ambiciós i molt il·lusionant», explica Urgellès, que subratlla que tindrà dues zones diferenciades. La primera, més petita, serà una rèplica del Restaurant Urgellès, mentre que l’ampli menjador (amb capacitat per unes 80 persones) estarà decorat amb altres aires i pensat, a més a més, per poder acollir esdeveniments com, per exemple, bodes o convencions. El local també disposa d’aparcament propi i d’una àmplia terrassa.

Però si per alguna cosa es distinguirà el nou Restaurant Urgellès, el nom serà el mateix, és per la qualitat de la seva oferta gastronòmica. Segons explica, un dels eixos principals serà un menú degustació innovador i que comptarà amb una vintena de passes de plats. També tindrà a disposició dels clients un celler amb unes 200 referències. El seus plans passen per poder obrir portes durant la primavera d’enguany, mentre també espera poder traspassar l’actual local.  

El tacament de La Reineta

L’adéu del restaurant Joan Urgellès deixa la capital del Baix Camp sense menció a la selecta Guia Michelin després de 30 anys. Una distinció que, en el seu cas, va rebre el 2016 passant a ampliar el grup que formaven Masia Crusells i La Reineta. No obstant això, en els darrers anys aquests dos restaurants han perdut la menció. Mentre que en el cas de la Masia Crusells no l’han renovat, segons la guia oficial, el restaurant La Reienta la perdut degut al seu tancament després de varis anys oberts a la ciutat.

Nou concurs públic

Encara que per motius ben diferents als del Restaurant Urgellès, el cap de setmana passat també va acabar amb el tancament del restaurant del Gaudí Centre. En aquest cas,els seus responsables explicaven al Diari que tancarien l’espai situat a la planta superior del museu dedicat a Gaudí si no el podien traspassar, com així ha acabat succeïnt. Entre els motius que expossaven, estava la dificultat de dirigir dos negocis al mateix temps, ja que també gestionen l’històrica Casa Coder de la mateixa plaça Mercadal. 

El restaurant del Gaudí Centre té la singularitat que està ubicat en un edifici de titularitat municipal i que, a més, ja va ser necessari convocar més d’un concurs fins a trobar una empresa interessada. Des de ’Ajuntament tenen en ment iniciar un nou concurs públic per poder adjudicar l’establiment. No obstant això, no es marquen una data límit, ja que la seva intenció és comptar amb una oferta de qualitat com el que es portava a terme fins l’actualitat.

Comentarios
Multimedia Diari