L’ACA adjudica les obres de la nova captació de Siurana

Amb aquests treballs, l’Agència Catalana de l’Aigua pretén millorar la qualitat de l’aigua subministrada des de l’embassament

25 abril 2018 06:38 | Actualizado a 25 abril 2018 06:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat, a l’empresa Catalana de Perforacions SA, l’execució de les obres del projecte constructiu de la nova captació a l’embassament de Siurana per a la connexió amb la canonada d’abastament de la xarxa Topograpo, al terme municipal de Cornudella de Montsant, al Priorat, per un import d’execució de 258.285,09 euros amb IVA.
Des de l’ACA expliquen que «un cop estigui el contracte signat, el termini d’execució de les obres serà de tres mesos». Les empreses que es van presentar a la licitació dels treballs van ser dos. Finalment, s’ha adjudicat les obres a Catalana de Perforacions SA per ser «l’oferta econòmicament més avantatjosa en funció de diversos criteris».

Els treballs
El projecte per canviar la captació d’aigua de la presa de Siurana consisteix a fer una nova captació des de la presa amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aigua subministrada. 
«Després d’analitzar diverses solucions, s’ha optat per fer una nova perforació a la presa, a l’alçada de la galeria de fons, i habilitar una captació superficial variable (podent així captar l’aigua a diferents fondàries) amb flotador d’alçada variable de toma, sense estructura submergida i captació per gravetat», detallen des de l’Agència Catalana de l’Aigua. Actualment l’embassament de Siurana es troba al 21% de la seva capacitat, és a dir, 2,6 hm³. Tot i les pluges de les darreres setmanes, la infraestructura ha estat de les menys beneficiades.

En la memòria del projecte, s’especifica que aquesta actuació està inclosa en el Plan Hidrológico del Ebro 2015-2021 on consta l’Agència Catalana de l’Aigua com a organisme competent per a executar-la dins de l’apartat Medidas para garantizar el abastecimiento en la parte catalana de la demarcación del Ebro.

Comentarios
Multimedia Diari