Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'ACA retira vegetació invasora en un tram de la llera de la riera de Maspujols

Es destinaran més de 10.660 euros a l'actuació, que s'està duent a teme fora de zona urbana del municipi de Maspujols

Redacció

Whatsapp
Imatge dels treballs a la llera de la riera de Maspujols, aigua amunt de la línia de ferrocarril. Foto: Cedida

Imatge dels treballs a la llera de la riera de Maspujols, aigua amunt de la línia de ferrocarril. Foto: Cedida

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha començat els treballs per adequar i millorar l’estat d’un tram de 200 metres de la llera de la riera de Maspujols, al terme municipal de Maspujols.

Les actuacions, que s’estan duent a terme aigua amunt de la línia de ferrocarril i fora de zona urbana, consisteixen en retirar l’abundant vegetació invasora (canya americana) present en aquest tram. També es procedirà a l’extracció de les seves arrels i dur accions per evitar el seu rebrotament. L’actuació preveu una inversió superior als 10.660 euros i s’executarà en una superfície de 4.000 metres quadrats del llit de la riera.

Un cop finalitzats els treballs, es garantirà la lliure circulació de cabals i es reduirà el risc de desbordaments aigua avall, preservant el bon estat de les infraestructures de pas existents. A més, l’actuació beneficiarà el creixement de vegetació pròpia d’aquest ecosistema.

En els darrers dos mesos, l’ACA ha dut a terme un total de sis actuacions en torrents que transcorren fora de zona urbana de la demarcació de Tarragona, concretament a Perafort, Reus, Llorenç i Banyeres del Penedès, Constantí i Vilallonga de Camp.

Temas

  • REUS

Lea También