L'ACA retira vegetació invasora en un tram de la llera de la riera de Maspujols

Es destinaran més de 10.660 euros a l'actuació, que s'està duent a teme fora de zona urbana del municipi de Maspujols

19 mayo 2017 16:52 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha començat els treballs per adequar i millorar l’estat d’un tram de 200 metres de la llera de la riera de Maspujols, al terme municipal de Maspujols.

Les actuacions, que s’estan duent a terme aigua amunt de la línia de ferrocarril i fora de zona urbana, consisteixen en retirar l’abundant vegetació invasora (canya americana) present en aquest tram. També es procedirà a l’extracció de les seves arrels i dur accions per evitar el seu rebrotament. L’actuació preveu una inversió superior als 10.660 euros i s’executarà en una superfície de 4.000 metres quadrats del llit de la riera.

Un cop finalitzats els treballs, es garantirà la lliure circulació de cabals i es reduirà el risc de desbordaments aigua avall, preservant el bon estat de les infraestructures de pas existents. A més, l’actuació beneficiarà el creixement de vegetació pròpia d’aquest ecosistema.

En els darrers dos mesos, l’ACA ha dut a terme un total de sis actuacions en torrents que transcorren fora de zona urbana de la demarcació de Tarragona, concretament a Perafort, Reus, Llorenç i Banyeres del Penedès, Constantí i Vilallonga de Camp.

 

Comentarios
Multimedia Diari