Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Ajuntament redueix un 13% la factura de la llum en tres anys

Representa un estalvi de més de 340.000 euros gràcies a un conjunt d´actuacions en matèria d'eficiència energètica

Redacció

Whatsapp
Imatge d´una de les dependències municipals que gestiona l´Ajuntament. Foto: Pere Ferré

Imatge d´una de les dependències municipals que gestiona l´Ajuntament. Foto: Pere Ferré

L’Ajuntament de Reus ha estalviat més de 340.000 € en la factura de la llum amb accions implementades durant tres anys, entre 2013 i 2015. La xifra representa una rebaixa del 13,6% respecte al cost que l’energia va suposar pel consistori l’any 2012.

El regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, va fer balanç ahir en roda de premsa de les mesures que han permès la reducció del cost del consum elèctric, alhora que també va avançar les línies generals de les futures actuacions que es portaran a terme en matèria d’eficiència energètica, i que formaran part del Pla d’Acció de Medi Ambient de la ciutat de Reus 2016-2019 que està elaborant la mateixa Regidoria.

L’evolució de la factura pels consums de llum dels equipaments i dependències gestionats per l’Ajuntament dels darrers quatre anys ha estat la següent: 2.500.862,89 (2012), 2.280.141,81 (2013), 2.243.807,61 (2014) i 2.160.438,94 (2015).

Actualment, la Regidoria de Medi Ambient i Ocupació treballa en un pla de mandat per executar noves accions, aquestes ja amb inversió, per rebaixar encara més el cost de la factura de la llum.

Accions de gestió

L’estalvi en la factura de la llum s’ha aconseguit, majoritàriament, amb actuacions sense cost, amb la millora de la gestió i d’eficiència energètica dels contractes signats i els serveis prestats. Algunes de les accions impulsades són les següents:

- Unificació de totes les pòlisses contractades a una sola empresa subministradora.

- Optimització de les potències contractades per tal d’ajustar-les a les necessitats de cada pòlissa. Cal tenir en compte que l’agost de 2013 hi va haver una pujada del 125% en el preu vinculat a la potència.

- Canvis en les programacions dels horaris d’encesa dels sistemes d’il·luminació i de climatització de les dependències municipals.

- Optimització de la reducció de flux de l’enllumenat públic des del moment de l’encesa en alguns quadres de la ciutat. El flux es redueix entorn del 60%.

- Canvi de tarifa de les pòlisses elèctriques dels semàfors, passant tots a discriminació horària. La contractació de tarifes amb preus diferenciats segons l’hora del dia permet reduir el cost total del consum.

- Sessions de formació i sensibilització per a treballadors municipals.

Agència Local de l’Energia

L’Agència Local de l’Energia de Reus, integrada a la Regidoria de Medi Ambient i Ocupació i vinculada a la Regidoria de Via Pública, és l’òrgan municipal que coordina totes les accions en els diferents àmbits energètics en els quals pot incidir el consistori, com ara les dependències municipals, les instal·lacions d’energies renovables i la promoció de l’eficiència energètica entre la ciutadania. L’Ajuntament de Reus gestiona actualment 455 pòlisses elèctriques.

L’Agència Local de l’Energia de Reus, treballa en les línies com

utilitzar eficientment l’energia i reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle; promoure l’ús eficient de l’energia entre la ciutadania i el teixit empresarial o potenciar la utilització de fonts d’energies renovables i millorar el coneixement de la producció energètica municipal.

Per acabar, la Regidoria de Medi Ambient i Ocupació ha iniciat els treballs per a l’elaboració del Pla d’Acció de Medi Ambient de la ciutat de Reus 2016-2019.

El document s’aprovarà fruit del consens amb la ciutadania a partir de processos participatius i amb accions com un nou concurs públic per a l’adjudicació del contracte de subministrament elèctric de l’Ajuntament, el ‘Projecte telemesura’ o la substitució dels llums de vapor de mercuri de la via pública.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También