Más de Reus

L'Associació de Concerts de Reus estrena la seva orquestra al Fortuny

La formació, integrada per més d'una cinquantena de músics de tot Catalunya, ofereix avui el concert d'Any Nou sota la direcció del director i pianista Melani Mestre

Silvia Fornós

Whatsapp
Imatge dels darrers assaigs de la formació que avui s'estrena al Teatre Fortuny. Foto: M.M

Imatge dels darrers assaigs de la formació que avui s'estrena al Teatre Fortuny. Foto: M.M

L’Orquestra de l’Associació de Concerts de Reus s’estrena avui en el concert d’Any No que tindrà lloc al Teatre Fortuny a partir de les nou del vespre. Aquesta serà la primera actuació de la formació, integrada per més d’una cinquantena de músics, sota la direcció de Melani Mestre.

«La idea de crear una orquestra pròpia estava pensada des de fa temps, però per diverses raons sempre s’havia posposat. Va ser a finals de la temporada 2013-2014 quan el president de l’Associacio, Pasqual Badia, em va demanar iniciar el projecte i encarregar al director i pianista Melani Mestre la direcció de la formació», explica Marc Moncusí, director artístic de l’Associació de Concerts de Reus.

Per aquesta primera actuació Melani Mestre ha previst el que ell mateix defineix com «un viatge musical per diferents països i compositors que arriben a suggerir un itinerari per més d’una vintena de territoris. El repertori inclou composicions de Gioacchino Rossini, Charles Gounod Antonin Dvorak, Edward Grieg, Georges Bizet, Ruperto Chapí, Johannes Brahms, etc. Al respecte, del programa, Melani Mestre destaca que «l’important és donar a l’Orquestra un segell propi, i per a l’ocasió he seleccionat un repertori realment únic, com demostra que no hi hagi cap peça d’Strauss.

Més d’una cinquantena de músics actuaran al Teatre Fortuny. El director destaca que la formació està integrada per intèrprets de les comarques de Tarragona així com de tot Catalunya, a més de nord-americans, xilens, búlgars, que ja fa temps que viuen al país». En aquest sentit, el director de l’Orquestra de l’Associació de Concerts de Reus destaca que «tots ells són músics molt bons».

La formació ha dedicat les dues últimes setmanes a assajar a Barcelona. «Els assaigs, com el bon vi, requereixen maduració. Pel que fa al concert d’avui tenim unes expectatives altes a nivell de sonoritat i interpretació», assegura Melani Mestre, qui destaca que «el públic del Fortuny és exigent i més en un concert d’Any Nou. La celebració ha de servir perquè l’Orquestra de l’Associació de Concerts de Reus segueixi endavant aquest 2015».

Al respecte, el director i pianista desitja que la formació esdevingui un referent al territori i també a l’estranger. «Una orquestra és com un instrument, com més toca més concís i concret és el so, i aquest esdevé una empremta digital fàcilment distingible», conclou Melani Mestre.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También