L’Escola Artis de Reus celebra 70 anys amb un espectacle

El Teatre Fortuny acollirà avui, a les 21 hores, un acte commemoratiu que repassarà de forma cronològica les etapes de la seva creació 

10 noviembre 2018 10:25 | Actualizado a 10 noviembre 2018 10:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Escola de dansa Artis de Reus celebrarà avui, dissabte, el 70è aniversari de la seva fundació a la capital del Baix Camp amb un espectacle multidisciplinari al Teatre Fortuny a partir de les 21 hores. A l’acte hi participaran les escoles Artis de Tarragona i Vila-seca i comptarà amb la implicació de prop de 200 persones, una suma que «no ha estat fàcil d’aconseguir, tant per horaris com per recerca de persones», explica la directora de l’Escola Artis, Pilar Sanz. I és que a la cita commemorativa hi haurà les primeres ballarines que s’hi van apuntar.

«Portem molt de temps treballant en tot plegat. Voler ajuntar les alumnes més veteranes del centre va sorgir un cop vam veure que al llibre de l’Enriqueta Prats hi figurava la primera alumna que es va inscriure. Vam descobrir que no vivia a Reus i investigant vam esbrinar que era a Madrid», detalla Sanz. Va aconseguir el seu contacte i van trucar-la va. No van trigar en obtenir un si rotund.
«El primer que va fer la ballarina recentment trobada va ser buscar una fotografia d’ella ballant. Va ser tota una sorpresa que encara guardés aquell record tan viu. Juntament amb ella, també vam trobar altres ballarines veteranes que vivien a la ciutat. Les més agosarades sortiran a l’escenari», continua la directora de l’escola de dansa. Un dels factors que destaca Sanz és el caràcter intergeneracional que ha tingut l’Artis. Per fer-ho palès, la funció comptarà amb persones de totes les edats, d’entre 20 i escaig anys fins a 80 i pujant. «Valorem molt el fet que els nostres alumnes joves vegin que l’Artis té una trajectòria anterior, entendran que tenim una experiència», continua Sanz.

La primera escola de ballet de la ciutat

L’any 1947, Enriqueta Prats va fundar la primera escola de ballet de la ciutat. Des d’aleshores, la dansa ha anat evolucionant mentre l’escola s’anava fent gran. S’hi han introduït especialitats, com la dansa espanyola, la contemporània, la dansa jazz, el claqué i danses urbanes, entre altres. Per als interessats, el preu de les entrades serà d’11, 9 i 7 €. 

 

L’espectacle repassarà totes les etapes per les quals ha passat el centre de dansa de forma cronològica. «Mostrarem des que es van començar a ensenyar els models de dansa més clàssics fins a les danses urbanes i la comèdia musical. La qüestió és anar recordant i aprofitar-ho també per anomenar professors i exalumnes que han passat per l’escola», descriu Sanz. I és que «un dels grans mèrits de l’escola és que part de l’alumnat ha acabat dedicant-se a la dansa de forma professional, ha acabat ensenyant o dedicant-hi temps a ballar».

Amics per a tota la vida
«La majoria de gent que ha passat per aquí ha fet amics per a tota la vida. Jo mateixa m’hi he trobat. L’Escola Artis ha acabat sent més que una escola de dansa, ha estat una segona escola de vida i un punt de trobada on l’esforç per preparar una coreografia ha derivat a llaços forts i sòlids», resumeix Sanz.

Per commemorar els 70 anys, els organitzadors de l’acte han volgut implicar molta gent externa de l’escola «que ha tingut una relació amb l’Artis». «Malauradament, no hem pogut arribar a tothom, perquè per resumir 70 anys és complex», completa. El fet que participi l’Artis de Vila-seca i Tarragona també suposa un fet molt especial, ja que la seva directora, la Roser Prats, és una de les primeres mestres de l’escola. «El més probable és que l’Enriqueta Prats també vingui a la trobada i esperem que tot sigui el més complet possible», conclou la directora de l’Escola de dansa Artis.

Comentarios
Multimedia Diari