L’Escola Rubió i Ors de Reus estrena una aula multisensorial

Educació. L’Aula dels Somnis disposa d’objectes que estimulen els infants amb necessitats especials

13 octubre 2018 07:23 | Actualizado a 22 noviembre 2018 10:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Escola Rubió i Ors de Reus va fer un salt qualitatiu, pel que fa a la innovació pedagògica, aquest passat divendres amb la inauguració d’una aula multisensorial, batejada com l’Aula dels Somnis. Aquest nou espai, segons va explicar la directora del centre educatiu, Antonieta Roig, té la finalitat de millorar la socialització, el creixement personal i l’autonomia dels alumnes amb retard maduratiu de la Unitat de Suport Intensiu d’Escolarització Inclusiva (SIEI), a través de l’estimulació dels sentits.

«L’objectiu és donar via lliure a l’experiència sensorial tot cercant la satisfacció, el gaudi i la calma. Respectant sempre la motivació i el ritme dels mateixos alumnes. És una zona d’innovació i aprenentatge que els ajudarà a assolir bons resultats en els projectes didàctics i desenvolupar al màxim les seves capacitats», va descriure la directora, just després dels minuts musicals de la coral del col·legi. 

La creació d’aquesta aula ha estat possible gràcies a l’aportació econòmica de CaixaBank, del Departament d’Ensenyament, de la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Reus i l’AMPA de l’escola. El projecte ha despertat molta implicació i s’ha desenvolupat amb molta celeritat, un tret també destacat per l’apoderat de CaixaBank, Jordi Recasens.

‘Tots sumem’
Sota el lema ‘Tots sumem’ una trentena d’estudiants va posar melodia al gran moment. «Encara que no parlis, tots sumem; encara que no riguis, tots sumem», va ser una de les frases musicals dels joves cantants, dirigits pel professor de música i cap d’estudis, Carlos Velarde. De fet, segons Velarde, l’Aula dels Somnis ajuda a nodrir l’experiència humana, «la qual depèn de les nostres habilitats per fer servir els nostres sentits. Cadascú d’aquests ens proveeix de diferents informacions. L’estimulació multisensorial juga un paper vital en el nostre benestar, perquè ens ajuda a estar connectats a nosaltres mateixos i amb l’entorn que ens envolta». L’Aula dels Somnis està formada per diversos objectes d’estimulació: una columna de llum i bombolles, sofàs amb altaveus integrats, panells de fibres lluminoses al sostre, cortines de led, catifa de fibres lluminoses, projector, equip de so i llum ultraviolada. Tot plegat, es va poder veure amb un vídeo promocional que van reproduir al gimnàs del col·legi. 

«Tots els alumnes del centre són susceptibles de ser els usuaris de l’aula. Ara bé, el treball que es durà a terme va adreçat especialment a uns alumnes amb un grau greu de retard maduratiu, amb trastorns motrius, alumnes on les seves necessitats educatives són d’estimulació sense límits d’edat, alumnes amb dèficit sensorial auditiu o visual, alumnes amb dificultats de comunicació greus o amb falta de relació amb el mateix entorn», va especificar Velarde. 

La creació d’aquesta aula ha estat possible gràcies a l’aportació econòmica de CaixaBank, del Departament d’Ensenyament, de la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Reus i l’AMPA de l’escola. El projecte ha despertat molta implicació i s’ha desenvolupat amb molta celeritat, un tret també destacat per l’apoderat de CaixaBank, Jordi Recasens.

Comentarios
Multimedia Diari