L’Institut Pere Virgili celebra la III Nit de la Recerca Biomèdica a Reus

L’objectiu és portar a terme la divulgació científica de les seves activitats. Serà dimecres dia 13 a les 19 hores

11 noviembre 2019 18:50 | Actualizado a 11 noviembre 2019 18:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fundació Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) amb l’objectiu de promoure, desenvolupar i gestionar la recerca sanitària i biomèdica, continua posant al servei de la població tots els avenços aconseguits.

Amb aquesta premissa i amb la voluntat de fer divulgació de l’activitat científica, l’IISPV organitza demà dimecres i per tercer any consecutiu, la III Nit de la Recerca Biomèdica. És a les 19 h, al saló Noble del Palau Bofarull de la Diputació. (C de Llovera, 15 de Reus).

Enguany la conferència titulada Falsa ciència i danys reals va a càrrec del doctor Antoni Trilla, Cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia, especialista en Medicina Interna i Preventiva i Salut Pública de l’Hospital Clínic de Barcelona. Universitat de Barcelona. En l’àmbit de recerca és investigador en l’ISGlobal en l’àrea de vacunes i vacunació. Ha participat més de 20 projectes competitius nacionals i internacionals. Es compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i de l’Ajuntament de Reus.

L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, és el Centre d’Investigació constituït l’any 2005 per agrupar l’activitat de recerca biomèdica del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. D’aquesta manera, els seus professionals estan presents a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, a l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, a l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, a la Universitat Rovira i Virgili i a les Terres de l’Ebre i a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. I els àmbits en els quals treballen són nutrició i Metabolisme, neurociències i Salut Mental i salut i Medi ambient.

Dia a dia amb els pacients

«La proximitat amb els problemes quotidians del pacient ens permet conèixer les malalties més comunes i més representatives de la nostra societat. I ens permet recollir les preguntes que sorgeixen en el dia a dia en la pràctica clínica. La visió de l’IISPV és ser un centre de referència nacional i internacional en recerca i translació biomèdica, al servei de la població i continuar desenvolupar-se com a instrument dels centres de salut de l’àmbit que li és propi», manifesten des de l’Institut.

L’IISPV està format per més de 250 persones entre investigadors, personal en formació i tècnics de suport a la recerca. El nombre de projectes actius és de 80 (tant nacionals i estatals com europeus i internacionals). A nivell nacional destaquen, així mateix, els 7 projectes de la Marató de TV3. L’Institut també treballa en assajos clínics i col·labora amb el teixit industrial generant valor afegit.

Comentarios
Multimedia Diari