L'Institut Roseta Mauri de Reus, a la final internacional de la First Lego League

Ha rebut el premi a la Cortesia Professional a l'eliminatòria estatal celebrada a Logroño. La propera cita serà al juny a Bath, Anglaterra

19 mayo 2017 15:56 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Institut Roseta Mauri és un dels centres de la província amb més projecció en l’àmbit de la robòtica. I ho va demostrar el cap de setmana passat a Logroño, on l’equip Lego Masters, format per alumnes de tercer d’ESO, va endur-se un dels premis que li permetrà passar a la final internacional i compartir experiències amb un centenar d’equips d’arreu del món. I és que el centre reusenc s’ha endut el primer premi a la Cortesia Professional, que fa un reconeixement a l’equip els membres del qual mostrin respecte absolut tant entre ells mateixos com cap a la resta de participants, i en tot moment. «Han demostrat que la competició amistosa i la victòria conjunta són possibles, dins i fora del terreny de joc», diu la descripció del propi guardó.

A La Rioja, mig centenar de formacions procedents de 32 tornejos classificatoris d’arreu de l’Estat van posar en comú els seus projectes per aconseguir una plaça als tornejos mundials. I amb la distinció obtinguda, els reusencs ja tenen el passi que calia per poder participar a l’International Open Championship que se celebrarà a Bath, a Anglaterra, entre el 21 i 25 de juny. «Ens ho prenem com un reconeixement a la feina ben feta i una oportunitat per continuar creixent en el nostre projecte de robòtica i programació», explica el professor del Roseta Mauri que coordina el projecte, Toni Soler. De fet, ja fa temps que el món Lego va irrompre a les aules del centre i s’ha convertit en un dels eixos claus de la formació dels alumnes durant tota l’etapa de secundària, des de primer d’ESO fins a batxillerat.

La directora de l’institut, Pepa Belló, reconeix sentir-se «molt orgullosa» de com ha anat tot plegat, i subratlla el bon paper que han fet els seus alumnes a La Rioja i la gran experiència que suposarà per a ells poder ser a la final internacional. «Estem contentíssims», confessa.

La propera fase, doncs, se celebrarà, de manera descentralitzada, en diferents punts d’arreu del món. Els Lego Masters viatjaran a Bath, però també hi haurà convocatòries a altres indrets com Dinamarca, els Estats Units o fins i tot Austràlia.

Comentarios
Multimedia Diari