La Biblioteca Pere Anguera tindrà un cost final de 3 milions d'euros

És el resultat de la inversió del govern anterior i l'actual. Les obres ja han començat per obrir la primera fase a l'estiu vinent

19 mayo 2017 23:20 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest dilluns han arrencat les obres de la polèmica i esperada Biblioteca Pere Anguera que han de permetre que el pròxim estiu estigui llesta la primera fase de l’equipament. Els treballs que han arrencat consisteixen en l’estesa de fibra òptica i la urbanització de la zona que faran possible que el pròxim mes d’octubre l’equipament estigui obert al públic. No serà fins l’any que ve que s’iniciarà la segona fase que posarà punt i final a les obres amb el soterrani i la primera planta de l’edifici.

Amb l’obertura al públic de l’equipament entrarà en funcionament tota la planta baixa i també l’arxiu Pere Anguera, situat al tercer nivell de l’equipament i que aplegarà el llegat cedit a la ciutat per la família de l’historiador reusenc que dóna nom a la biblioteca. Els treballs seguiran amb l’equipament bàsic del vestíbul general, la biblioteca infantil, la sala de préstec, la sala de revistes, la sala polivalent, la sala de reunions, la zona de catalogació, els despatxos, mobiliari divers i equips informàtics. Els veïns del barri disposaran, a més, d’un espai per fer-hi reunions i activitats.

El conjunt de la primera fase de les obres representa una inversió de 2.735.480 euros, entre l’obra de l’edifici, el mobiliari i la urbanització entre altres tasques per posar en funcionament la biblioteca.

La nova xifra

L’equipament, ubicat al Mas Iglesias, no ha passat per un camí massa planer i això s’ha vist reflectit en la inversió final del projecte que arribarà als 3 milions d’euros.

Es tracta d’una xifra que sorgeix de la licitació inicial de l’ anterior govern municipal que arribava als poc més de 2 milions d’euros i la reserva econòmica de l’actual govern de 1.280.000 euros. Cal tenir en compte, que aquí hi ha el pagament del deute pendent del tripartit i el sobrecost de 193.000 euros, fruit de les despeses produïdes per la paralització de les obres.

La Biblioteca Pere Anguera es remunta a l’any 2009 quan es va redactar el projecte i a l’octubre d’aquell any van començar les obres. Després de l’aturada del 2011, el govern municipal ha volgut desencallar el projecte per plantejar-ne la seva finalització. A hores d’ara, l’obra està executada en un 93%. Ahir va visitar l’inici de les obres l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat dels regidors d’Urbanisme, Miquel Domingo, i el de Cultura, Joaquim Sorio.

Comentarios
Multimedia Diari