Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus Cas Innova

La CUP demana que els 900.000 euros que ha de pagar Josep Prat es destinin a les DPO de l'Hospital Sant Joan

La regidora Marta Llorens diu que la sentència del Tribunal de Cuentas 'hauria de servir per accelerar el procediment penal que s’està instruint als jutjats de Reus per la mateixa causa'.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d'arxiu dels regidors de la CUP Marta Llorens i Edgar Hernández. Foto: A.González/DT

Imatge d'arxiu dels regidors de la CUP Marta Llorens i Edgar Hernández. Foto: A.González/DT

Arran de l’anunci de la sentència del Tribunal de Cuentas, que condemna a Josep Prat a pagar 900.000€ a l'Ajuntament de Reus per haver autoritzat els pagaments de factures a Carles Manté i Jorge Batesteza, la CUP proposa que quan hi hagi sentència ferma i aquests diners siguin rescabalats, l’Ajuntament els destini a eixugar el deute que aquest té amb les treballadores de l'Hospital de Sant Joan.

La CUP no pot valorar encara la sentència emesa pel Tribunal de Cuentas, ja que la única informació que n’ha obtingut ha estat a través dels mitjans de comunicació. Per aquest motiu, la regidora Marta Llorens, ha denunciat un cop més "l’opacitat del govern municipal en les seves accions judicials i demanem que se’ns informi amb tot detall ja no sols sobre la sentència, sinó sobre el paper que ha tingut l’advocada representant de l’Ajuntament en aquesta causa”.

Amb tot, Llorens destaca que “la sentència del Tribunal de Cuentas és sumament important, en tant en quant hauria de servir per accelerar el procediment penal que s’està instruint als jutjats de Reus per la mateixa causa”.

La regidora ha destacat, especialment, que Josep Prat hagi al·legat en la seva defensa que l’ordre de contractació de Manté fos donada per superiors jeràrquics seus, ja que “aquest fet demostra un cop més que la nostra tesi de l’existència d’una xarxa organitzada per espoliar el sistema sanitari públic català pren força”.

En aquest sentit, la CUP considera que aquesta declaració obliga ara en el procediment judicial obert, a esclarir quina o quines van ser aquestes superiors jeràrquiques de Josep Prat que van “ordenar” que l’Ajuntament de Reus pagués factures a l’ex-director del CAT Salut per uns informes que a dia d’avui continuen sense aparèixer.

Segons Llorens, “aquesta qüestió és clau i podria obrir una nova dimensió al procediment judicial, que ja s’ha intuït, a mesura que en la instrucció de les diferents peces del Cas INNOVA s’apunta la participació d’alts càrrecs de la sanitat pública en diferents presumptes operacions irregulars”.

Pel que fa a la condemna a Josep Prat, que haurà de pagar 900.000 € a l’Ajuntament, Llorens considera que “si es demostra que alts càrrecs de l’Ajuntament de Reus espoliaven diners de l’arca pública per a benefici de privats (generant un important deute a l’Ajuntament que hem hagut de pagar la ciutadania i les treballadores) seria de justícia, que un cop l’Ajuntament reintegri aquesta quantitat, aquesta anés a parar a les treballadores de l’Hospital de Sant Joan a qui se les hi deuen les DPOs d’anys anteriors

Temas

Comentarios

Lea También