Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La CUP rebutja l'actual Ordenança de Civisme i vol un decàleg de convivència

Vol eliminar el perfil sancionador i actualitzar la normativa existent. El govern recorda que el text actual segueix vigent

Francesc Gras

Whatsapp
Imatge del ple celebrat el passat 13 de juliol i que va derogar l´Ordenança de Civisme. Foto: A.M/DT

Imatge del ple celebrat el passat 13 de juliol i que va derogar l´Ordenança de Civisme. Foto: A.M/DT

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) afronta la comissió municipal convocada per aquesta tarda amb un objectiu clar: aparcar l’Ordenança de Civisme i apostar per un model de convivència i inclusió social. Segons explicava ahir Edgar Fernández, el text actual és «sancionador i repressiu» i, a més, presenta «duplicitat de regulacions d’altres ordenances, articles regulats per legislacions superiors i articles anul·lats per tribunals».

Per tots aquests motius, continua, no comparteixen que es vulgui reactivar o implantar una nova ordenança. En el seu lloc, el que demanaran a totes les formacions és l’elaboració d’un procés participatiu amb un model pedagògic que faci del carrer «un lloc de trobada de tota la ciutadania». No obstant, els cupaires esperen conèixer, primer, les voluntats de les altres formacions i el resultat de la comissió per prendre una decisió final i començar a treballar amb les associacions i els agents socials.

La primera sessió de la comissió endegada sobre l’estudi de la derogació vigent de l’Ordenança de Civisme tindrà lloc aquesta tarda al palau municipal. Aquesta sorgeix arran de la moció aprovada el passat ple del 13 de juliol que demanava l’eliminació del polèmic text actual, fruit de l’anterior govern municipal en coalició entre CiU i PP.

Tot i l’anul·lació de l’Ordenança de Civisme actual, l’alcaldessa en funcions, Montserrat Vilella, recordava ahir que l’actual text es manté completament vigent fins que no s’aprovi la modificació o derogació definitiva. També subratllava que «es tracta d’una primera reunió en la qual l’equip de treball començarà a debatre una nova proposta». Per aquest motiu, Vilella manifestava la seva sorpresa davant l’actitud d’alguns grups municipals d’«avançar-se» als esdeveniments i convocar un procés participatiu abans del que seria oportú.

Comissió paral·lela

Les paraules de l’alcaldessa en funcions fan referència a la decisió del grup municipal d’ERC de convocar, per avui mateix, una comissió paral·lela dirigida als representants d’entitats, associacions i organitzacions de la ciutat per debatre sobre la nova Ordenança de Civisme. Una decisió que, segons la seva portaveu, Noemí Llauradó, sorgeix fruit de «l’oportunitat perduda de dur a terme un procés participatiu que doni veu a la ciutadania».

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También