La Cooperativa de l’Aleixar aprova vendre els seus immobles a l’Ajuntament

S’espera que els afectats puguin començar a recuperar part dels diners en els pròxims dies

24 enero 2019 09:58 | Actualizado a 24 enero 2019 10:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’assemblea de la Cooperativa Agrícola de l’Aleixar va acordar, en una reunió celebrada aquest dimecres, 23 de gener, la venda dels seus dos immobles a l’ajuntament del municipi del Baix Camp. Concretament, el consistori comprarà el magatzem i les oficines. 

A causa de la fallida econòmica, amb un forat de 4,5 milions d'euros i uns 150 socis afectats, el que s’intenta amb aquesta venda és aconseguir líquid. D’aquesta manera, s’espera que els afectats puguin començar a recuperar part dels diners en els pròxims dies, quan es faci efectiva la compra dels immobles.  En total, el consistori comprarà els immobles per valor d'uns 330.000 euros. Amb aquests diners, i també els provinents dels crèdits que s'han recuperat al llarg d'aquests mesos, els afectats cobraran a partir de la setmana vinent entre un 10% i un 11% del que tenien retingut

A finals del mes de desembre, els socis creditors van aprovar en assemblea donar definidament de baixa la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aleixar i la venda d’immobles a l’Ajuntament de l’Aleixar.

D'altra banda, la Cooperativa s'ha trobat amb un índex de morositat més alt del que preveia en el retorn dels crèdits i al jutjat ja hi ha demandes a diverses persones per valor de 460.000 euros. La setmana que ve se'n podrien presentar més, que podrien fer créixer aquesta xifra fins a fregar els 600.000 euros.

La Cooperativa es trobava en temps de descompte per aprovar la venda dels immobles perquè el 4 de febrer ha d'estar presentat el concurs de creditors.

(SEGUIRÀ AMPLIACIÓ)

Comentarios
Multimedia Diari