La Festa de la Gent Gran a Reus inclourà una caminada i una activitat cultural

La celebració conserva el format nou de la passada edició i es durà a terme del 14 al 18 de maig

07 mayo 2018 15:46 | Actualizado a 07 mayo 2018 16:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa de la Gent Gran incorpora enguany com a novetats una caminada i una visita cultural guiada a la Prioral de Sant Pere. La celebració es durà a terme del 14 al 18 de maig i inclou una pila d'activitats relacionades amb la salut, el ball, els jocs i la cultura. Vist l'èxit del canvi de format de l'any passat, des del Consell Municipal de Gent Gran i la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, s'ha decidit a mantenir la mateixa filosofia.

"Hem volgut donar continuïtat a un major desplegament d'activitats adaptades a la necessitats de la gent gran. Volem que la Festa de la Gent Gran esdevingui un espai que faci visible el col·lectiu i, que a més, aquest gaudeixi", ha dit aquest dilluns en roda de premsa la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència a l'ajuntament de Reus, Montserrat Flores.

La programació de la Festa de la Gent Gran hi haurà activitat relacionades amb la salut, el ball, la cultura i el joc

Durant la setmana vinent es duran a terme una sèrie d'activitats que han estat pensades per gent gran i per a gent gran. Estan obertes a tothom i dotades d'una gran transversalitat. "Dins el Consell Municipal de la Gent Gran hi ha prop de 16 entitats que treballen perquè tot això sigui possible. Agermana regidories vinculades a l'esport, a la salut i al turisme. També entitats i institucions com Mercats de Reus, Aigües de Reus, Borges i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies", ha afegit Flores.

La programació

Pel que fa a les activitats programades, la que inaugura la Festa de la Gent Gran serà la caminada (14 de maig, 9.30h, plaça Llibertat). Caldrà inscripció prèvia, per fer-ho caldrà trucar als telèfons de contacte 977 010 029 (Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència), 977 010 032 (Centre Cívic Migjorn) i 977 010 044 (C. C. Ponent).

L'acte més solemne serà el que reconeixerà l'home i la dona més gran de la ciutat al Bartrina dimarts que ve

L'acte més solemne de la celebració de la gent gran tindrà lloc dimarts 15 de maig (17h) al Teatre Bartrina. També hi haurà un cor musical que homenatjarà les persones més gran de la ciutat. L'equip musical serà intergeneracional, el liderarà l'alumnat de tercer i quart d'ESO de l'Institut Salvador Vilaseca (Projecte Encaix) i hi col·laborarà la coral l'Encís, de l'Orfeó Reusenc, la coral Alborada, de l'entitat el Cachirulo, la coral l'Espai la Caixa, el cor Alegria del Casal Generalitat, la coral infantil de l'escola Rubió i Ors i l'orquestra Sax'Band. Com a balladors, també hi haurà parelles de diferents edats.

Dimecres 16 de maig serà jornada de ball al Pavelló Olímpic Municipal i la trobada començarà amb el repartiment d'entrepans i esmorzar (9.30-10.30h), es continuarà la festa amb una exhibició de balls (10.30h), hi haurà dinar més endavant a càrrec del Restaurant Àlamo (14h) i, per concloure la jornada hi haurà un ball d'envelat per als assistents a l'àpat, a càrrec de l'orquestra Jamaica (16h).

El Centre Cívic de Mas Abelló serà la seu d'activitats de dijous 17 de maig. Allà s'acolliran jocs d'exterior com el campionat de petanca i bitlles (9h) i també hi haurà dinamització de les màquines del parc de Mas Abelló a les 10 hores. El lliurament de trofeus del campionat de petanca i bitlles (12h) donarà pas a les activitats d'interior amb un campionat de botifarra i dòmino (15.30h) i el corresponent lliurament de trofeus (19.30h).

Moltes de les activitats de la programació requeriran inscripció prèvia

La pinzellada cultural serà la que posarà fi a la Festa de la Gent Gran divendres 15 de maig. Serà a la plaça de Sant Pere i començarà amb una visita guiada a la Prioral de Sant Pere amb l'opció de pujar al campanar. Requerirà inscripció prèvia tot trucant a la regidoria corresponent. A la tarda, al Centre Cívic Migjorn es darà una representació teatral del Casal Municipal de la Gent Gran del mateix equipament (18h) i més tard, hi haurà pica-pica i cloenda de la festa (20h).

Hi ha tant gratuïtes com de pagament, amb la qual cosa, s'hauran de tenir en compte les fases d'inscripció prèvia. "El volum de persones que acostumem a aplegar per activitats com la del dinar se situa entre unes 500 i unes 700 persones. Pel que fa als jocs d'interior i exterior, parlaríem de prop d'un centenar", fa números la regidora Flores.

Comentarios
Multimedia Diari