La Fira de Sant Jaume torna al Parc de la Festa de Reus aquest cap de setmana

La gran novetat d'aquest any és el Campionat de Catalunya de Morfologia de Pura Raça Espanyola, amb la participació de 150 cavalls, el dimecres i dijous 19 i 20 

17 julio 2017 11:11 | Actualizado a 24 julio 2017 17:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fira de Sant Jaume torna aquest cap de setmana (21, 22 i 23 de juliol) al Parc de la Festa de Reus, un acte organitzat per Reus Promoció amb la col·laboraciò de l'Associació dels Amics dels Cavalls de les comarques de Tarragona.

En els darrers anys, el certamen ha anat evolucionant i actualment, la Fira ha consolidat un model lúdic i festiu, que manté el seu caràcter de 'Fira de nit a Reus'. En horari de tarda-vespre, de 19 a 24 hores, l'edició d'enguany presenta un programa orientat especialment als aficionats als cavalls i al públic familiar, amb la principal novetat del Campionat de Catalunya de Morfologia de Pura Raça Espanyola, un certamen que s'havia realitzat en el marc de la Fira de Sant Jaume en passades edicions i que va tenir lloc per darrera vegada a l'edició de 2014.

El campionat, que tindrà lloc aquest dimecres i dijous (19 i 20 de juliol, de 18 a 24 hores) comptarà amb la participació de 150 cavalls arribats de Catalunya, la resta de l'estat i part d'Europa. Aquest tipus de campionats valoren la morfologia dels animals de pura raça espanyola, la seva bellesa i la perfecció dels seusm moviments.

Sopar a la fresca

Al marge del protagonisme dels cavalls (amb la realització d'altres activitats como el bàsquet a cavall o diferents exhibicions de disciplines eqüestres, dins del marc de la 22a Fira del Cavall), la Fira de Sant Jaume també tornarà a destacar pel tradicional sopar a la fresca, elaborat amb productes de proximitat. Per un preu de 10 euros, els comensals podran degustar una amanida amb tomàquet, un assortit de carns a la brasa Bondrià d'Alforja (xai, llonganissa i cansalada), conill a 'l'ajillo' de Bonets i fills; mel i mató artesanal de Colldejou o codonyat clàssic Glady de Vinyols. Tot acompanyat pel Vi Celler Masroig (DO Montsant).

Un dels actes més emblemàtics de la Fira de Sant Jaume tornarà a ser la Cursa de portadors de Sacs d'Avellanes, que es celebrarà dissabte 22 de juliol a les 20.15 hores en un circuit de 800 metres. Aquesta cursa és la primera de les tres que es fan cada any a Reus, Riudoms i Valls, i forma part del Gran Premi Unió.

Comentarios
Multimedia Diari