La Ganxet Pintxo de Reus assoleix el rècord de 71 establiments en la desena edició

Durant els dies que se celebra la ruta de tapes, del 7 al 17 d´abril, també tindran lloc diversos actes amb el suport d´entitats de la ciutat

19 mayo 2017 19:46 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La desena edició de primavera de la Ganxet Pintxo comptarà enguany amb la participació de 71 establiments, una xifra rècord en relació a les edicions anteriors de la ruta de tapes reusenca, que començarà aquest dijous 7 d’abril i s’allargarà fins al diumenge 17 d’abril. Durant aquests dies el públic podrà degustar diverses creacions culinàries acompanyades d’un quinto Estrella Damm, per 2,5 euros.

Un total de 8 restaurants s’estrenen respecte a l’última edició, un fet que, en paraules del president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, és símptoma de «l’entusiasme que hi posen els establiments així com de la complicitat amb altres entitats de la ciutat».

La inauguració de la ruta serà aquest dijous a partir de les 20 hores a la pizzeria Bella Italia, una festa que anirà a càrrec de la companyia de teatre Les Artites Locals. La vetllada també comptarà amb l’actuació del duet reusenc Cover H.

Amb motiu de l’aniversari de la ruta de tapes, el calendari de la Ganxet Pintxo també inclou actes com el Cicle Ganxet Pop, amb els concerts de Els Pokers (9 d’abril) i Joan Masdéu (16 d’abril) a Cal Massó a partir de les 22.30 hores. En l’àmbit cultural l’organització ha establert aliances amb la companyia de teatre Les Artistes Locals i els Perejils Sound, a fi de promoure el festival de microteatre ‘4rts de Teatre’, que tindrà lloc aquest dissabte 9 d’abril en diferents espais de la ciutat. La Ganxet Pintxo també donarà suport a l’equip d’ANS Educació que durant la ruta de tapes presentarà la visita teatralitzada L’afaitada del Duquet: Salvar la pell en temps de bandolers. L’entitat Bicicamp també serà protagonista de la Ganxet Pintxo amb una ruta en bicicleta el diumenge 17 d’abril amb sortida a les 12 hores des de la plaça Mercadal. Així mateix, el CF Reus Deportiu també participa amb la ruta gastronòmica amb el propòsit d’omplir el camp en el partit contra l’Atlètic Balears que tindrà lloc aquest diumenge a l’estadi municipal. L’organització de la ruta de tapes també col·labora en l’edició del conte Les Aventures d’en Peret Ganxet, obra de Carme Bigorra i Maria Josep Salvadó i amb il·lustracions de Marc Díez, i manté el seu compromís amb el Centre de Normalització Lingüística (CNL) per programar el concurs ‘Ganxet Mot’.

En relació a la implicació de diferents entitats i col·lectius de la ciutat, la regidora de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles, destacà que «també suposa una oportunitat per dinamitzar altres sectors de la ciutat».

Comentarios
Multimedia Diari