La Ganxet Pintxo enceta la 16a edició inspirada en el Modernisme

La ruta de tapes, inaugurada ahir al Bella Italia, es perllongarà fins al 26 de maig

17 mayo 2019 07:36 | Actualizado a 25 mayo 2019 19:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La ruta de tapes Ganxet Pintxo arriba a la seva 16a edició sota l’eix temàtic del Modernisme, tema que ha inspirat als 33 establiments participants a l’hora de crear les seves elaboracions culinàries, les quals es podran degustar fins al 26 de maig per un preu de 3,50 euros (tapa i quinto o canya d’Estrella Damm). 

El Restaurant Bella Itàlia va ser l’espai triat per dur a terme la inauguració de la ruta de tapes ahir dijous. A un quart de l’hora convinguda (20h), l’establiment ja era ple d’assistents curiosos per veure, com ja és habitual, la tallada de cinta que marcaria l’inici de l’edició corresponent. Mentrestant, el grup musical Pepper and Soul va amenitzar la trobada amb diferents peces versionades. Arribat el moment dels parlaments, autoritats municipals i les pertanyents a la Cambra de Comerç de Reus (promotora de la iniciativa gastronòmica), van ocupar l’escenari. El president de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà, va prendre la paraula primer. «Encara recordo els orígens de la ruta, va sorgir de la preocupació de diversos restauradors per revifar el sector. Ara és una ruta consolidada que ha superat les fronteres gastronòmiques. La ruta és ara social i ha volgut evolucionar al Modernisme, aquest tema serà el company de viatge de la Ganxet Pintxo», va dir Sanromà. 

També va agraïr el coratge dels establiments participants i dels col·laboradors habituals. «Hem volgut seguir apostant per la qualitat i la professionalitat. Per això vam consensuar amb els establiments la pujada de preus de la tapa i la beguda, ja que l’esforç en l’elabació s’ha de fer palès», va argumentar el president de la Cambra. En l’acte d’ahir també hi va haver un adéu, el president de la corporació, qui va aprofitar a acomiadar-se en el seu «últim acte públic i passar el relleu», després d’una perllongada trajectòria al capdavant de la Cambra. «La ruta és guanyadora i se’ns ha fet gran. Estic satisfet d’haver-la vist créixer», va indicar. Per la seva banda, la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, també va agraïr els progressos de la Ganxet Pintxo i «l’èxit mantingut en el temps». Acte seguit, els assistents van procedir a tallar la cinta i van lluir samarretes esportives amb motiu de la 16a edició de la Ganxet Pintxo, la qual també està dedicada al ‘Reus, Ciutat del Bàsquet Català 2019’. Per això, hi van sortir a l’escenari representants del Reus Deportiu, CN Reus Ploms, l’Escola Puigcerver, l’AMPA Joan Rebull, l’AE Pare Manyanet, el CB La Salle Reus i el Consell Esportiu del Baix Camp. L’accent solidari el va afegir el vicepresident del Reus Deportiu, Jordi Salvadó, tot parlant del projecte del Joan Petit Nens amb Càncer.  

Comentarios
Multimedia Diari