La Solemne Processó del Sant Enterrament de Reus queda suspesa

La pandèmia ha obligat la Reial Congregació de la Puríssima Sang de la ciutat a prendre aquesta decisió. L’entitat treballa per preservar els altres actes de Setmana Santa

09 febrero 2021 08:50 | Actualizado a 10 febrero 2021 08:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Reus es quedarà un any més sense la Solemne Processó del Sant Enterrament del Divendres Sant, un dels actes més significatius de Setmana Santa. La Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus, l’entitat degana de la Setmana Santa reusenca, s’ha vist amb «l’obligació moral» de prendre aquesta decisió degut a la pandèmia de la Covid-19.

La Solemne Processó del Sant Enterrament és un dels actes on hi participen totes les entitats vinculades amb la Setmana Santa de la ciutat i que s’hauria d’haver celebrat el Divendres Sant dia 2 d’abril. Des de la Junta de Govern de la Reial Congregació de la Puríssima Sang asseguren que, tanmateix, segueixen buscant la fórmula per a poder preservar el màxim nombre d’actes per commemorar la Passió, la Mort i la Resurrecció de Crist.

En aquest sentit, es compromet, sempre que no hi hagi una modificació del marc legal vigent, a organitzar, entre altres actes el Pregó de la Setmana Santa de Reus i Les Tres Gràcies, Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional de Catalunya.

L’entitat farà una pregària davant de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang per les persones afectades per la pandèmia i per les seves famílies.

Actes suspesos per segon any

L’any passat Reus ja es va veure obligat a suspendre tots els actes no litúrgics de la Setmana Santa després de l’aprovació de l’estat d’alarma per part del Govern Espanyol. L’any passat només es va retransmetre les Tres Gràcies del 2019 que Canal Reus amb la voluntat de continuar apropant a la gent els actes de Setmana Santa, ni que fos de manera telemàtica.

La Processó del sant Enterrament es celebra a Reus des del segle XVI. L’any 2019 hi van participar 17 congregacions, arxiconfraries, confraries i germandats a la processó que va donar el tret de sortida des de la Prioral de Sant Pere.

Comentarios
Multimedia Diari