La colla Rosa de Reus crea una mostra virtual de la Festa Major

L’entitat sardanista adapta el format de l’exposició de fotos a la Covid-19. Es pot veure amb ordinador i mòbil

23 junio 2020 07:30 | Actualizado a 23 junio 2020 08:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

"Nosaltres som festa" és el títol de l’exposició fotogràfica virtual de la Colla Sardanista Rosa de Reus, estrenada aquest juny. La mostra està relacionada amb la Festa Major de Sant Pere. Les fotografies es poden veure al web de l’entitat (webfacil.tinet.cat/rosareus) o tot clicant a l’enllaç disponible al seu perfil d’Instagram (@csrosadereus).

La mostra, formada a partir de l’arxiu fotogràfic de l’agrupació recopilat des del 1967 –tot coincidint amb el primer Aplec Baix Camp–, té com a objectiu recordar i posar en valor tot allò que, a causa del coronavirus, no podrà celebrar-se, almenys de la forma habitual. A la sèrie d’instantànies, s’hi poden veure diversos elements festius; fotos recents i d’altres més antigues: ballades de gegants, del bestiari, els balls i els nanos, castells, la Tronada, etc.

Durant el confinament

Des de la Colla Sardanista Rosa de Reus l’activitat s’ha mantingut. L’equip ha fet videotrucades per tal de reunir-se i ha mirat d’anar informant tant membres com seguidors de les diferents activitats, les quals s’han hagut d’ajornar o, fins i tot, anul·lar. «De moment, totes i cadascuna de les activitats que teníem programades les hem hagut de deixar en pausa, com és el cas de la ballada de sardanes de la Festa Major de Sant Pere, actuació que va acompanyada amb la melodia de la Cobla Reus Jove. Encara hem de determinar data», explica Ció Munté, vocal a la junta.

No obstant això, hi ha força incertesa per determinar una agenda concreta. «Encarem el futur amb responsabilitat i de forma positiva. Esperem tornar amb totes les garanties», afegeix. En aquest sentit, segueix oberta la convocatòria per participar al 54è concurs fotogràfic de l’Aplec Baix Camp 2020. Es podran presentar obres de l’1 de maig al 31 d’octubre. Pel que fa a la resta d’activitats, s’esperen a l’avenç de la situació.

Un dels reptes de l’entitat reusenca és la recerca de joves per ballar sardanes. En aquesta línia, l’Aplec Baix Camp és una de les cites imprescindibles, ja que hi acostumen a acollir diversos centres educatius. Tal com diria la presidenta de l’entitat, Maria Teresa Raduà, l’any passat i dies anteriors a la realització del 53è Aplec Baix Camp: «És la gran crida anual, on la sardana demana concentració, pau i tranquil·litat». I és que la pràctica de la sardana és resultat «d’esforç i constància». «Esperem que tot torni a la normalitat aviat», completa Munté.

Comentarios
Multimedia Diari