La confraria La Verònica de Reus presenta, oficialment, el Cor d'Arezzo

L'entitat dóna la benvinguda a les noves persones sòcies, nomena el confrares honorífics i lliura mencions especials a diverses agrupacions a la parroquia de Sant Joan Baptista

01 abril 2021 15:56 | Actualizado a 02 abril 2021 10:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La confraria La Verònica de Reus ha dut a terme aquest dimecres 31 de març al vespre l'acte de presentació del Cor d'Arezzo a la parròquia de Sant Joan Baptista. A la mateixa trobada, els nous socis i sòcies de l'entitat han rebut la benvinguda i s'ha realitzat, també, el nomenament dels confrares honorífics d'aquest any. A més, l'agrupació reusenca ha fet lliurament de mencions especials per tal de coronar l'acte. 

El Cor d'Arezzo, doncs, format per una quinzena de persones, ha actuat sota la direcció de Sílvia Virgili i tota l'agrupació ha comptat amb l'acompanyament, a l'orgue, de Josep Enric Peris. La sessió musical ha ofert als assistents un repertori de cants triats especialment per a l'ocasió. Val a dir que el comunicador Josep Baiges ha pres la paraula en qualitat de rapsode. L'objectiu de la cita ha estat combinar música i lectura, la qual ha anat a càrrec de Baiges. Ha llegit poesies de diferents autors locals i de fora vila.

La cita, d'altra banda, ha comptat amb les paraules de benvinguda del prevere Pere Dalmau, rector i consiliari de la Confraria La Verònica. Per la seva banda, la també integrant de La Verònica i llicenciada en Història, Carme Bigorra, ha fet un resum, tot posant en relleu, la idiosincràsia de la confraria, així com de les seves línies de treball i actuació. "La social, la d'àmbit cultural, patrimonial i religiosa", ha enumerat. 

Tot seguit, el president de l'entitat, Aleix Vall, ha pres el relleu per fer la lectura i esmena de l'acta de la junta directiva, on hi havia els confrares honorífics de 2021. Tot seguit, ha donat la benvinguda als quaranta confrares i, posteriorment, s'han lliurat les distincions de 2021, les quals han reconegut la secció dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J., tot recordant la tasca duta a terme en favor de la igualtat de la dona; el grup de Facebook dels Amics dels Armats de Reus, amb Marià Gil com a representant, per la seva funció altruista i divulgativa dels actes de La Verònica i la Setmana Santa reusenca; i, per últim, la confraria Nostre Pare Jesús del Calvari, pel seu 75è aniversari de la Solemne Processó del Silenci.

Comentarios
Multimedia Diari