La desena edició de la Reus Viu el Vi estrenarà una mostra de vermuts

Comptarà amb la presència de les nou marques de la ciutat i es convidarà un productor català i un altre de la resta d’Espanya. La idea de la Cambra de Comerç és que es pugui continuar celebrant els pròxims anys

30 abril 2018 05:51 | Actualizado a 02 mayo 2018 06:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Reus Viu el Vi arriba a la seva desena edició. Per celebrar-ho, entre d’altres, preveu celebrar, en paral·lel, la primera Mostra del Vermut de Reus. La fira, que se celebrarà el primer cap de setmana de juny, presentarà la mostra com a novetat important en relació a les convocatòries precedents. Des de la seva creació, el 2009, el certamen ha tingut una especial sensibilitat a l’hora de realçar la trajectòria de les empreses que elaboren el Vermut de Reus. Totes elles han estat presents a la fira, en paral·lel a l’evolució de la promoció del vermut que en aquest últim decenni ha viscut una projecció a tots nivells que ha posicionat el sector com un dels actius de l’economia de la ciutat.

Aquesta vinculació amb la Reus Viu el Vi viurà, enguany, una nova fita: el certamen incorporarà la primera Mostra del Vermut de Reus. 
Aquesta aposta es visualitzarà amb la presència de les nou marques del Vermut de Reus (Miró, Yzaguirre, Iris, Rofes, Cori, Olave, Fot-li i Or del Camp) en un únic espai tematitzat. L’espai se situarà justament a l’accés principal de la fira, a la mateixa plaça de la Llibertat. 
Amb la voluntat d’obrir-se generosament a altres realitats del sector, en línia amb la dinàmica que ha seguit la fira a l’hora de convidar cellers de fora de l’àmbit de la demarcació de la Cambra, la Mostra acollirà dues empreses convidades que també elaboren vermut: una de catalana i una altra de la resta d’Espanya. Així doncs, més enllà de poder degustar els vermuts de la ciutat, se’n podran conèixer d’altres.

Vermutades populars
La Mostra tindrà un especial protagonisme els matins de dissabte i diumenge, quan s’oferirà una vermutada especial on els assistents podran tastar qualsevol dels vermuts presents a la fira, tant els nou de Reus com els dos convidats. Per seguir amb la mateixa estructura de la Reus Viu el Vi, on els assistents poden adquirir la copa de tast, en el cas de la vermutada podran aconseguir un got de vermut d’edició limitada. El vermut s’acompanyarà, també, de la degustació de diversos aperitius. 

El President de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, destaca la voluntat de la fira de convertir-se, també, en l’espai idoni de promoció d’un sector «que ha tingut històricament una presència destacada a la fira. En aquest sentit la Reus Viu el Vi sempre ha cregut en el potencial del Vermut de Reus. I per això hem volgut anar més enllà amb l’especificitat d’aquesta mostra que neix amb la voluntat d’esdevenir un complement necessari al certamen».

Prèviament a la fira també es realitzarà un acte especial dedicat al vermut amb la voluntat de mantenir aquest lligam entre la fira i el sector


En aquesta mateixa línia Sanromà ha volgut destacar «la disposició de totes les marques a l’hora de fer aquesta aposta i de creure en les possibilitats que un espai conjunt com el que els hi hem proposat pot oferir a l’hora de convertir-se en un aparador per conèixer les enormes possibilitats del vermut».

Les vermutades de dissabte i diumenge es complementaran amb actuacions musicals a la mateixa plaça i amb diverses promocions pels assistents. Prèviament a la fira també es realitzarà un acte especial dedicat al vermut amb la voluntat de mantenir aquest lligam entre la fira i el sector. La Reus Viu el Vi s’ha convertit, en els darrers anys, en un aparador del sector, i en tota una referència a la ciutat pels productors vitivinícoles.

Comentarios
Multimedia Diari