Les associacions de veïns de Reus es formen en la gestió d'emergències

L'objectiu és que la ciutadania sigui conscient dels riscos especials, naturals o tecnològics als que està exposada 

09 junio 2021 07:35 | Actualizado a 09 junio 2021 10:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les regidories de Relacions Cíviques i de Seguretat, Convivència i Civisme van convocar dimarts 8 de juny als representants de les associacions de veïns de la ciutat a una sessió formativa i de sensibilització sobre la gestió de les emergències a Reus, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana i el departament d’Emergències i Protecció Civil de l'Ajuntament de Reus. La sessió, que va tenir lloc a la sala d'actes de l'antic hospital, s'emmarca en el pla de difusió orientat a donar a conèixer a la ciutadania el Document Únic de Protecció Civil Municipal de Reus (DUPROCIM). Les accions de difusió previstes es marquen com a objectiu principal que la ciutadania de Reus sigui conscient dels riscos especials, naturals o tecnològics als que està exposada i que l’Ajuntament de Reus disposa d’una organització de protecció civil que analitza i avalua els riscos, i que planifica de manera preventiva la gestió d’una possible emergència, tant des de l’òptica operativa institucional com des de l’autoprotecció de la ciutadania.

La reunió va comptar amb la presència de la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez; i la regidora de Relacions Cíviques, Montse Caelles.

El DUPROCIM, aprovat per acord de Ple de l’Ajuntament del 18 de juny de 2020 i homologat per la la Comissió Plenària de Protecció Civil de Catalunya el 30 d’octubre del mateix any, estableix el marc orgànic i funcional per prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns, i donar una resposta adequada a les possibles situacions d’emergència a la ciutat. Alhora, el document garanteix la integració de la planificació municipals de les emergències amb el sistema català de protecció civil.

Durant la sessió es va lliurar als dirigents veïnals un exemplar de la guia que l’Ajuntament de Reus ha editat amb consells d’autoprotecció sobre què cal fer en cas d’emergència, d’acord a les recomanacions de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. Aquesta guia està penjada en format pdf al web municipal i es lliura en format paper a les persones participants en els xerrades formatives i de conscienciació que la Guàrdia Urbana i el departament municipal d’Emergències i Protecció Civil ha començat a fer amb diferents col·lectius de la ciutat: entitats veïnals, comunitat educativa o sectors empresarials.

 

Comentarios
Multimedia Diari