Más de Reus

La fira Trapezi de Reus atraurà més de 30 companyies d’arreu del món

La ciutat esdevindrà l’epicentre internacional del circ durant quatre dies, del 14 al 17 de maig, amb artistes nacionals i internacionals

Redacció

Whatsapp
Imatge d’arxiu de l’edició de l’any passat de la fira Trapezi de Reus. FOTO: Alfredo González

Imatge d’arxiu de l’edició de l’any passat de la fira Trapezi de Reus. FOTO: Alfredo González

El millor talent del circ es reunirà a Reus en la 24a edició de Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, que se celebrarà a la ciutat del 14 al 17 de maig. Durant aquests quatre dies, desfilaran per la capital del Baix Camp més de trenta companyies nacionals i internacionals que mostraran les novetats del sector. 

D’aquesta manera, la fira Trapezi es convertirà, un any més, en un aparador del circ contemporani actual. Durant el certamen, a més dels espectacles de carrer, també hi haurà espais de creació i projecció, així com trobades que convidaran a la reflexió, el debat i el diàleg al voltant de la professió. Trapezi és una fira ja consolidada i reconeguda com l’exponent per excel·lència dels millors espectacles de circ. 

Pel que fa a la programació, que es coneix fins al moment, des de Montreal visitarà la ciutat Barcode Circus Company amb el seu espectacle Sweat & Ink, una exploració de la memòria i les relacions a través de la metàfora acrobàtica, on quatre persones lluiten amb les seves pròpies imperfeccions i limitacions mentre s’enfronten a la mateixa fragilitat de la memòria. Un exercici innovador que la companyia canadenca duu als límits del circ contemporani. 

Mentrestant, Déjà vu convidarà al públic a reflexionar sobre la distància existent entre realitat i somni. La Cia. Manolo Alcántara arribarà amb aquest muntatge especialment arriscat, a la vegada que fascinant i suggeridor. Un únic personatge amb somnis ambiciosos i grandiloqüents que són lluny de la vida quotidiana de qui els imagina, i aquesta distància que hi ha entre el desig i la realitat acaba per abocar al desànim el nostre personatge. 

L’edició d’enguany de la Fira del Circ de Catalunya també comptarà amb la companyia Madame Gaüc, com a representant del talent català. Visitarà la ciutat per presentar Fil, la història d’un salt, on una parella parla de les dificultats del dia a dia i els diferents estats de la seva relació mitjançant portés acrobàtics i una bàscula.

Així mateix, la creació Fil és el primer espectacle de llarga durada de la companyia Madame Gaüc, una creació de circ contemporani que combina elements de la dansa, el teatre i les arts del moviment. 

D’altra banda, els guanyadors del Premi Nacional de Circ el 2016, la companyia Vaivén Circo, assistirà a la Fira del Circ de Catalunya amb la proposta artística Esencial, un espectacle que parla de les transicions on cinc personatges juguen, somien i inicien un viatge on les decisions vitals serà sempre el camí més fàcil, tot plegat en una escenografia inspirada en l’arc de Sant Martí de Waldorf, amb tints poètics, idònia per crear ambients màgics per treballar equilibri i harmonia. 

La esta de companyies, així com la programació artística completa de la Fira Trapezi 2020, es donaran a conèixer en els pròxims mesos.

Temas

Comentarios

Lea También