La millor pedrera del Seguici Festiu de Reus

Fans del Seguici. Uns 500 nens van ballar i lluir els elements que han construït aquests dies. El Santuari es va omplir de sardanes tot el dia

22 septiembre 2019 20:20 | Actualizado a 02 octubre 2019 08:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La passió que desperta la festa major de Reus cada vegada comença abans. Lluny de conformar-se amb el Seguici Festiu Petit, els més petits de casa també volen tindre els seus propis elements. Per això fa anys que participen de la Trobada d’Elements Fets Per Tu-Fan del Seguici. Un acte que organitza Canal Reus Televisió, amb el suport de l’ajuntament, i que s’ha convertit en la millor pedrera possible. I aquest diumenge no ha estat una excepció tot i la intensa pluja que va caure durant bona part de l’acte.

Uns 500 nens i nenes han omplert aquest diumenge la plaça del Mercadal amb els elements del seguici que han estat construint aquests dies a casa amb molt d’esforç, passió i il·lusió. També els pares i mares i han contribuït de valent, ja que moltes de les creacions eren autèntiques recreacions en petit dels originals.

Gegants, Nanos, el Lleó, la Mulassa, el Basilisc o la Víbria. Desenes de creacions de totes les mides, formes i colors no han deixat de moure’s ni un instant per la plaça. Entre aquests hi havia el Joel i la Marta, dos germans que lluïen dos impressionants Àliga i Mulassa. De fet, actes com aquest demostren que tant la Mulassa com els gegants es mantenen entre els elements més estimats.

En primer lloc, els participants han immortalitzat les seves creacions al photocall i després han iniciat la cercavila acompanyats per la música de l’Aula de Sons. Però durant els primers compassos i quan la cercavila ja ballava pels carrers Major i Peixateries Velles la pluja ha fet acte de presència i el recorregut es va suspendre momentàniament. Per sort, la tempesta ha amainat i s'ha de poder reprendre l’acte per acabar ballant tots els nens i nenes al centre de la plaça i lluint més que mai totes les creacions.

Sardanes al Santuari

Bona part de l’activitat d'aquest diumenge ha tingut lloc durant tot el dia als voltants del Santuari de Misericòrdia. Primer amb la missa en honor a les Coris de la ciutat i, després, amb la celebració del tradiconal Aplec Sardanista Baix Camp oganitzat per la Colla Sardanista Rosa de Reus. De fet, centenars de persones es van reunir per ballar sardanes des de les 11 del matí i fins ben entrat el vespre.

Així i tot, un dels moments més especials ha estat quan, sobre la una del migdia, s'ha fet una ballada conjunta amb la participació dels alumnes de sis escoles de la ciutat. Totes elles van formar diferents rotllanes per seguir les notes que marcaven les cobles participants – Jovenívola de Sabadalle, Reus Jove i Pare Manyanet–-.

Però a més a més, també s’hi han apuntat de manera especial els gegants Per i Cori de la Colla Gegantera de l’Institut Pere Mata i el gegant Peret Ganxet. En aquest sentit, Maria Teresa Raduà, de la Colla Sardanista Rosa de Reus es mostrava ahir molt satisfeta per com estava transcorrent el dia.

Enguany, l’aplec sardanista també ha comptat amb diferents activitats paral·leles com ara un taller d’escacs a càrrec de l’AEC de Reus, un taller de reciclatge, una sessió de contacontes pels més petits, un espai de lectura o també un estand informatiu de l’ANC.

Comentarios
Multimedia Diari