La parròquia de la Sang de Reus, declarada Bé Cultural d’Interès Local

La Junta de Govern  aprova atorgar la catalogació especial al temple pel seu valor patrimonial

28 febrero 2020 18:20 | Actualizado a 02 marzo 2020 13:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Església Parroquial de la Puríssima Sang de Reus ha estat declarada Bé Cultural d’Interès Local. Així ho ha aprovat aquest divendres la Junta de Govern de l’Ajuntament de Reus d’acord amb les previsions del Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic, historicoartístic i natural de Reus i a la Llei del patrimoni cultural català. Amb aquesta declaració, doncs, també quedarà inclosa al catàleg del Patrimoni Cultural Català.

Al passar a formar part del catàleg patrimonial protegit de la ciutat, l’Església Parroquial tindrà més limitacions i una major tutela administrativa davant possibles actuacions futures sobre l’immoble, de manera que es protegeix la preservació dels valors de l’edifici.

Aquesta protecció afecta l’arquitectura original de l’església i els seus elements ornamentals i decoratius, l’estructura principal de l’església, la sagristia vella i la sala noble de la planta primera, per les seves característiques arquitectòniques i tipològiques.

Des de l’històric temple es mostraven ahir molt contents i agraïts d’obtenir una distancio. «Entenem que reconeix el que l’edifici és per la ciutat», declara el Clavari de la Sang, Francesc Pardo, qui subratlla que ara no «haurem de patir per protegir el patrimoni».

Interès Nacional

El 2010, Les Tres Gràcies varen ser declarades Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat. Un acte que reuneix més de 100 anys d’història.

Comentarios
Multimedia Diari