La pluja no desllueix l'ofrena floral de la Diada a Reus

Els parlaments s'han traslladat al vestíbul de Teatre Bartrina, que s'ha quedat petit per seguir la part més institucional de l'acte que ha recordat tant als polítics presos com els que estan a l'exili

11 septiembre 2019 10:37 | Actualizado a 15 septiembre 2019 15:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La intensa pluja d'aquest matí no ha deslluït la tradicional ofrena floral que tots els anys té lloc a Reus amb motiu de la Diada de Catalunya. Això sí, l'ajuntament s'ha vist obligat a traslladar la part més institucional de l'acte al vestíbul del Teatre Bartrina, que s'ha quedat petit per seguir tots els parlaments. Enguany, l'encarregada de realitzar la lectura de la Glossa de la Diada ha estat la doctora en Ciència Política i activista feminista, Tània Verge, que ha reflexionat sobre la necessitat de repensar el model de país i sobre com afrontar crisis com la pobresa o els immigrants.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, també han intervingut per recordar la figura dels polítics presos i dels que es troben a l'exili. L'acte també ha comptat amb la presència de regidors de tots els partits polítics amb representació a l'ajuntament excepte els de Cs. El cant d'Els Segadors, a càrrec del Cor Mestral, ha donat per finalitzada aquesta primera.

Tot i la persistent pluja, tota la comitiva s'ha traslladat a la plaça del Baluard on tant formacions polítiques com diferents  entitats de la ciutat han fet la tradicional ofrena floral. Els membres del Bou de Reus i els Xiquets de Reus han amenitzat l'ofrena mentre que l'Orfeó Reusenc ha entonat El Cant de la Senyera.

Comentarios
Multimedia Diari