Más de Reus

Reus Via pública

La reforma del carrer de Roger de Llúria de Reus començarà aquest dimecres

Les obres s’emmarquen en la segona fase del Pla de Barris del barri Sol i Vista i Immaculada

REDACCIÓ

Whatsapp
Imatge del tram del carrer de Roger de Llúria, que es remodelarà aquesta setmana entrant. FOTO: A. GONZÁLEZ.

Imatge del tram del carrer de Roger de Llúria, que es remodelarà aquesta setmana entrant. FOTO: A. GONZÁLEZ.

L’Ajuntament de Reus iniciarà les obres de remodelació del carrer de Roger de Llúria, al barri de Sol i Vista, al tram fins al carrer Josep Iglésies i Fort. Les obres començaran aquest dimecres, dia 17 de juliol, i suposa la segona fase del Pla de Barris de Sol i Vista i Immaculada.

L’obra va ser un compromís de l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, adquirit amb els veïns del barri, que ara s’executarà en el marc del Pla de Barris, una vegada el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va anunciar la pròrroga fins a 31 de desembre d’aquest any 2019 dels projectes beneficiats per la convocatòria de 2009. Pel que fa al pressupost de l’obra és de 196.889,41 euros i es preveu que es realitzi en un termini de quatre mesos.

Ampliació de voreres

La remodelació del carrer Roger de Llúria manté el sentit de circulació existent amb dos sentits, al tram des de la carretera d’Alcolea fins al carrer Josep Iglesias Fort; i preveu direcció única sentit a la resta del carrer.

La solució projectada amplia les voreres seguint els criteris recollits al Pla de mobilitat urbana de Reus , i dotant-lo de unes característiques similars als carrers recentment remodelats, amb vorades de granit, paviment de voreres de panot/terratzo i paviment asfàltic.

Les seccions s’han dissenyat en base a donar una major comoditat als vianants, i adaptades a persones amb mobilitat reduïda, tot augmentant l’amplada de les voreres actuals. L’actuació inclou també obres en els sistema de sanejament, enllumenat i jardineria, en aquest sentit exemplars de Laurus Nobilis.

Recentment, van concloure les obres previstes del pla municipal de millora de voreres d’enguany, entre altres elements de la via pública. Així doncs, a mitjans de juny, es va actuar en una trentena d’espai de tota la ciutat, amb un pressupost de 368.060,15 euros. Les obres van ser adjudicades a tres empreses, Construccions Vinaixa SA, Construcciones y Reformas Jimaran SL i Covan Obres Públiques SL. De fet, en qüestió d’un parell d’any, segons van destacar fonts municipals al juny, han millorat les voreres d’una quarantena d’espais de la ciutat, amb una inversió de 508.000 euros.

L’any passat es va actuar en una desena d’espais, amb una inversió de 140.000 euros. El pla de millora de voreres s’emmarca en l’actuació municipal de manteniment i posada al dia de la via pública, i i complementa les actuacions de millora urbana que l’Ajuntament executa amb inversions com el manteniment del paviment asfàltic de diferents vials de la ciutat.

Temas

Comentarios

Lea También