La reobertura del bar torna la vida a Capafonts

El Grèvol va obrir novament portes la setmana passada, després d’un llarg procés de recerca per trobar nous propietaris

03 febrero 2020 17:20 | Actualizado a 03 febrero 2020 17:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Només cal pujar un dia a Capafonts per entendre l’important paper que juga un bar en la vida d’un poble. És el punt de trobada dels veïns, que van a fer el cafè, el vermut o la cervesa mentre juguen a cartes; i un servei essencial pels turistes de cap de setmana, excursionistes o escaladors que es perden entre els encants de les muntanyes de Prades. 

El poble va veure perillar el futur de l’únic establiment que quedava obert quan, a finals de l’any passat, els antics propietaris van anunciar que marxaven. L’Ajuntament va obrir procés públic per trobar interessats que tiressin endavant amb un negoci del qual, tal com explicava l’alcaldessa, Judit Giró, «no en podem prescindir». Ningú presentava oferta, i es va haver de prorrogar el procés. Finalment, hi va haver sort: Samuel Ferran y Mónica Franco agafaven el relleu.

«Que sou d’aquí vosaltres? O teniu família a Capafonts?», preguntaven ahir dues veïnes que s’havien assegut a la terrassa del bar Grèvol. «No. Sóc de Reus», explicava el Samuel. Ell i la seva parella, la Mónica, fa 11 anys que viuen a Prades, on ja havien regentat un bar, «però no estàvem a la plaça i costava una mica arrencar. Ara, vam trobar aquesta oportunitat, i no ens ho vam pensar dues vegades», recorda el Samuel, que reconeix que tenen la intenció de mudar-se en breu a Capafonts. Tan sols fa una setmana que van fer la inauguració, però les vibracions són positives i, de fet, ja tenen la primera anècdota: «Divendres va venir a dinar el Luis Enrique. Jo que no segueixo gaire el futbol ni l’havia reconegut. Va ser la Mónica», riu el Samuel.

Segons expliquen, l’activitat diària és bona, «i els caps de setmana puja moltíssim. Avui ja ho tenim tot reservat per dinar», detallaven. A més, han aportat un nou atractiu, i han instal·lat taules a una terrassa que, fins ara, no s’utilitzava. Aprofitant el bon dia que feia ahir, tothom seia en aquesta zona. «Això sí que està bé. Poder gaudir de les vistes», deien els clients. D’altra banda, un veí –que és de Reus i puja sovint al poble– remarcava la importància del bar. «Estàvem molt preocupats pel que podia passar, perquè si tancaven, el poble es moria», deia. De fet, les instal·lacions han estat tancades un mes, des dels volts de Nadal, i els veïns ja ho van patir. Segons detallen els nous propietaris, els dies d’obertura segueixen sent els habituals: de dimarts a diumenge.

Comentarios
Multimedia Diari