Les Borges adequa la Capvuitada al coronavirus

El municipi celebra el Vot de Poble amb actes l’11 i 18 de juny però sense la tradicional processó

01 junio 2020 07:31 | Actualizado a 03 junio 2020 06:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ja fa més de 200 anys que les Borges del Camp celebra el Vot de Poble amb la festa de la Capvuitada del Corpus. Una diada que s’efectua vuit dies després de la festivitat religiosa del Corpus Christi. Aquest any es viurà d’una forma especial, ja que tant l’Ajuntament del municipi com la Parròquia de l’Assumpta no han volgut renunciar a la festivitat i l’han adequat a les condicions limitades a causa de la crisi del coronavirus. Per tant, les Borges del Camp renovarà, un any més, el seu Vot de Poble. Enguany, però, la programació de la festa de la Capvuitada es veurà afectada i modificada.

Els actes començaran el dijous 11 de juny, amb la celebració de la Solemnitat del Corpus Christi. A les 20 hores, a l’interior del temple parroquial, hi haurà la Missa Solemne. Seguint el que ha establert l’Arquebisbat de Tarragona i d’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries, no se celebrarà la processó, sinó que la festa culminarà amb l’Exposició del Santíssim, en acabar la Missa. El 18 de juny, dia de la Capvuitada, es començarà amb una Pregària matinal amb Exposició del Santíssim, a les 10.00 h, a l’interior de l’església.

Els principals canvis es trobaran en la resta de la jornada. Al no poder-se fer la processó, la Missa i la renovació del Vot de Poble quedaran unificats en un sol acte que se celebrarà a les 19.00 h. Aquesta celebració, que comptarà amb la presència de la Corporació Municipal, es farà a la plaça de l’Església, per augmentar la capacitat d’aforament respecte a l’interior del temple. Començarà amb l’Ofici Solemne i seguirà amb la renovació del Vot de Poble.

La Capvuitada als balcons

Ja que enguany no es podran veure les tradicionals catifes de flors que omplen els carrers de les Borges del Camp de colors, des de l’Ajuntament i la Parròquia s’està fent una crida a tots els veïns i veïnes del municipi a engalanar els seus balcons amb vànues, domassos i cartells decorats amb motius que ens recordin aquest element tan característic de la festa. «Aquesta excepcionalitat ens farà viure una Capvuitada diferent, però no volem que sigui menys lluïda. Omplim tots els balcons la vila de colors!», animen.

Comentarios
Multimedia Diari