Les dames i els vells van forts

Aquest ball parlat ha omplert aquest dilluns les places de la ciutat amb el seu humor satíric

19 mayo 2017 18:55 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Humor satíric i molt corrosiu, acompanyat de música, on els actors treuen foc per la boca. Així es podria resumir l’espectacle que han ofert aquest dilluns el Ball de Dames i Vells de Reus i que ha omplert els quatre indrets on s'ha representat. En el seu setè aniversari, aquestes representacions del grup de teatre reusenc La Gata Borda s’han convertit en quasi imprescindibles per a molts reusencs durant la Festa Major de Sant Pere, ja que és una manera ben senzilla de passar una bona estona de rialles, escoltant uns rodolins on les dames, els vells i la resta de personatges trinxen l’actualitat, tant local com nacional i internacional.

Al carrer Martí Napolità –just davant de la seu del Casal Despertaferro– hi havia gent esperant que comencés el Ball de Dames i Vells una bona estona abans. La cercavila d’actors i músics ha aparegut puntual per començar un espectacle que s'ha allargat, aproximadament, una mitja hora.

La crisi dels refugiats, la crema de contenidors a Reus, els papers de Panamà (aquí fins i tot van versionar el La, la, la de Massiel recordant alguns dels noms de personatges famosos que han aparegut als polèmics papers), el dèficit que arrossega l’Hospital Sant Joan, la pista de gel de la passada campanya de Nadal, les retallades, etc. Pocs personatges de l’actualitat local, catalana, espanyola i internacional s'han quedat sense ser anomenats en uns diàlegs entre dames i velles on, com és habitual, no han faltat les cites escatològiques i de sexe.

Un dels fils conductors de l’actuació han estat algunes de les frases antològiques que darrerament ha fet el president en funcions del govern espanyol, Ma- riano Rajoy, acompanyades peruna melodia del PP especialment ‘tristona’.

Paper destacat també el del personatge del capellà, la intervenció del qual es va aprofitar per criticar els molts casos sobre presumptes abusos sexuals a menors per part d’alguns membres de l’Església, o de col·legis religiosos, com els Maristes.

Crítiques al Seguici Festiu

Cap al final de l’actuació, els personatges també han ofert un reguitzell de crítiques als diferents elements del Seguici Festiu de Reus i també han recordat a l’alcalde, Carles Pellicer, que finalment no ha sortit elegit senador. 

Comentarios
Multimedia Diari