Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Reus

Les ordenances de Reus segueixen sense fumata blanca

Els grups a l'oposició es neguen a negociar i ja gairebé donen per fet que s'hauran de prorrogar per segon any consecutiu

ACN

Whatsapp
Façana de l'Ajuntament de Reus, situat a la plaça del Mercadal. ACN

Façana de l'Ajuntament de Reus, situat a la plaça del Mercadal. ACN

Els intents 'in extremis' del govern de Reus per consensuar les ordenances municipals segueixen sense arribar a bon port. El ple de la modificació de les ordenances previst per aquest divendres no s'ha pogut convocar per manca de consens. L'equip de govern -CiU, ERC i Ara Reus-, en minoria, està esgotant les 72 hores de marge que li queden per poder negociar els impostos i portar-los a aprovació en un plenari extraordinari i urgent, com a màxim aquest dilluns, que és la data límit legal per poder-ho fer. Mentre des del govern s'afirma que seguirà negociant fins a l'últim moment, els grups a l'oposició es neguen en rodó i ja gairebé donen per fet que les ordenances fiscals s'hauran de prorrogar per segon any consecutiu. Per enguany ja es van haver de prorrogar les de l'exercici 2015.

Reus podria tenir les mateixes ordenances durant tres anys seguits per la impossibilitat del govern -que governa en minoria amb 11 regidors, quan la majoria se situa en els 14-, d'assolir un acord amb els grups a l'oposició. Malgrat que l'equip de govern veu en la CUP com el principal aliat, l'assemblea dels cupaires va tombar un preacord sobre les ordenances i va dir 'no' tant als tipus fiscals com als pressupostos municipals de l'any vinent.

El PSC, amb qui el govern s'ha entès en relació a eximir l'hospital del pagament de l'IBI, també veu impossible arribar a un acord amb el govern. "Ho deixen tot a l'últim moment i sempre improvisant, és el govern més dèbil de la història de Reus i fins i tot el regidor d'Hisenda amenaça els ciutadans amb retallades si no hi ha ordenances fiscals, és una situació esperpèntica", ha criticat a l'ACN el portaveu socialista, Francesc Vallès.

Si bé el govern també ha obert la porta a dialogar amb totes les formacions polítiques, amb qui sent més afinitat i combreguen amb alguns punts són la CUP i el PSC, però ambdós grups ja han reiterat que no hi ha opció a acord, mentre que amb Ciutadans i el PP, els posicionaments encara són molt més allunyats, amb línies vermelles que l'equip de govern no està disposat a cedir, com ara desvincular-se del procés sobiranista.

Fonts municipals han confirmat que s'intentarà negociar fins esgotar el darrer instant, però que, si finalment no s'aconsegueix una majoria suficient i no es poden aprovar les ordenances dins del termini legal -que segons els tècnics municipals, acaba aquest dilluns dia 24 d'octubre- perquè puguin entrar en vigor l'1 de gener del 2017, s'hauran de prorrogar un any més, un tràmit que, en aquest cas, no caldrà que passi per ple.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También