Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Liciten la millora del ferm entre Alforja i la Selva

S’utilitzaran materials i tècniques que suposen millores ambientals, en les condicions de treball i també econòmiques

Diari de Tarragona

Whatsapp
Tram de la carretera que arreglarà la Generalitat.  FOTO: cedida

Tram de la carretera que arreglarà la Generalitat. FOTO: cedida

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació de la rehabilitació i millora del ferm de la carretera TP-7013, la que uneix Alforja i la Selva del Camp.  

El projecte abasta un tram d’uns 15 quilòmetres de longitud, en una via que té un trànsit de 600 vehicles cada dia. Aquesta actuació es licita per un import d’1,3 milions d’euros i un termini d’execució de sis mesos. Els treballs s’executaran durant aquest any.

Tècniques i materials sostenibles

Inclou aspectes que es poden considerar innovadors respecte d‘altres obres habituals de reparació de ferms a les carreteres de la xarxa de la Generalitat, principalment pel que fa als materials i tècniques que s’apliquen.  

S’utilitzaran mescles bituminoses a temperatures baixes per a la reparació del ferm. Aquestes representen, respecte a les mescles en calent que s’empren amb més freqüència, millores en l’àmbit del medi ambient, en les condicions de treball i també econòmiques. 

Tot plegat mitjançant una compra pública d‘innovació. Un nou model de compra per part de l’administració que pretén potenciar la innovació demandant al mercat allò que encara no existeix Això obliga les empreses a desenvolupar solucions en l’àmbit dels serveis públics i fomenta el desenvolupament empresarial, la competitivitat i la recerca.

L’actuació compta amb cofinançament del programa operatiu FEDER de Catalunya per als anys 2014 i 2020. 

Temas

Comentarios

Lea También