L'Àliga petita ja bat les ales a Reus

El naixement de l´Àliga petita de Reus, presentada aquest dissabte en societat al Seguici Festiu petit, ha estat envoltada d´importants convidats d´altres territoris per veure-la ballar per primer cop al Mercadal

19 mayo 2017 18:56 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Àliga petita ha nascut com d’entre l’escuma. Molts reusencs n'han estat testimonis a la plaça del Mercadal. Moments d’intensa curiositat, ungles menjades i ulls plorosos d’emoció regnaven entre les bambolines del vestuari de l’Ajuntament. Des d’on havia de sortir la nova integrant del Seguici Major petit. I al carrer, molta ha estat la força amb la qual més d’un infant, col·locat al coll del pare, subjectava una figureta de l’Àliga petita encara, però, objecte d’imaginació. Expectació...

I ha arribat el moment clau, esperat potser des del mes de gener. Com si es tractés de la mateixa Afrodita, el nou element enfortidor del Seguici, ha aparegut per sorprendre a tots d’entre una fumarada enigmàtica alhora que fantasiosa. I allà estava. Una altra au coronada, una versió rejovenida de l’Àliga gran. L’antecessora ha estat col·locada al davant mateix de la porta del Consistori per ser la primera en veure la seva nova companya.

Sortida triomfal

Elegància i majestuositat condensades en un cos daurat, brillant i molt personal. Així s'ha mostrat l’Àliga petita. El bon acabat, mèrit de les mans de l’escultor Manel Llauradó, ha parlat per si sol. Els espectadors, sorpresos del fulgor del moment, es van emocionar. Fins i tot, el menys lligat al llarg procés de la creació de l’Aligueta, somreia meravellat. «Què maca és. No m’esperava que ho fos tant», ha dit admirat un home gran, ventant-se amb un vano llampant, gran remei en un dia tan xafogós.

La nova integrant ha estat acompanyada de les seves padrines, la Mulasseta i l’Àliga de la Patum Infantil de Berga, la qual per primer cop a la història va sortir del seu indret de naixement. Un duet molt especial en un esdeveniment de conte. La resta de convidats també s'han presentat al bell mig de la plaça del Mercadal una hora abans amb els seus corresponents petits portants. El Drac petit de Granollers, la Vibrieta de Tarragona, la Cucafera petita de Tortosa, el Lleonet del Vendrell i el Bou de l’Argentera van ser els assistents honorífics.

Moment d’elogis

L’alcalde Carles Pellicer, en el seu torn de paraula, ha elogiat el Col·lectiu Reusenc d’Activitats Culturals (CRAC), qui «s’ha esforçat durant un llarg període de temps en crear un nou element al Seguici, per fer-lo més fort». I és que, el procés de micromecenatge encara no ha arribat a la seva recta final. Com ha dit el president del CRAC, Benji Gerich, «encara falta la part més difícil. Demanem la implicació de la gent en una causa que és de tots». Una aposta per la cultura que ha estat conduïda a través d’una pla d’apadrinament molt curiós, on la xocolata i les col·laboracions de molts han ajudat perquè aquest dissabte l’Aligueta pogués sortir.

Comentarios
Multimedia Diari