Malestar a Demòcrates de Catalunya pel canvi de nom de CiU a l'Ajuntament de Reus

El partit ha presentat un escrit al consistori exigint que no s'autoritzi la creació del grup municipal Partit Demòcrata (PDeCat-CiU)

19 mayo 2017 16:31 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Malestar entre els integrants de Demòcrates de Catalunya Reus pel canvi de nom adoptat pel grup municipal de CiU a l’Ajuntament, ara Partit Demòcrata (PDeCAT-CiU). Des del partit critiquen aquesta maniobra perquè, asseguren, busca confondre al votant i presentar-se amb unes sigles que res tenen a veure amb les utilitzades durant les passades eleccions.

De fet, ara farà uns dies Demòcrates de Catalunya va registrar un escrit dirigit als serveis jurídics de la Secretaria de l’Ajuntament de Reus sol·licitant la no autorització a la constitució del nou grup municipal i encara no tenen resposta.

A més a més, també recorden als regidors de la formació i al mateix alcalde que estan utilitzant un nom «rebutjat pel registre de partits polítics per la confusió que crea». Això sí, subratllen que la seva intenció no és la d’entrar en conflictes sinó «fer respectar la nostra denomiació de nou d’un nou projecte polític per al nou país».

Les queixes de Demòcrates a Reus no són noves. De fet, la formació està actuant de la mateixa forma en tots els ajuntaments, consells comarcals i diputacions del territori català on l’antiga CDC ha demanat el canvi de nomenclatura.

Pendents del ROM

La mesura presentada per l’antic grup municipal de CiU a l’Ajuntament destaca, sobretot, perquè suposa la integració de dos regidors d’Unió, Hipòlit Monseny i Joaquim Enrech, a la nova marca. D’altra banda, subratllar el fet que, tot i aparèixer encara el nom de la federació de CiU, la voluntat es eliminar-lo de manera definitiva. Per fer-ho, el govern municipal hauria de modificar l’actual Reglament Orgànic Municipal (ROM). Una línia en la qual es troba treballant actualment.

Comentarios
Multimedia Diari