Marta Llorens serà l’alcaldable de la CUP a Reus a les municipals

Els cupaires no volen formar part de la llista unitària independentista perquè «no té projecte» i «dilueix» el seu missatge

16 julio 2018 20:21 | Actualizado a 18 julio 2018 10:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La CUP de Reus va deixar clar ahir com afrontarà les eleccions municipals de l’any vinent i qui serà el seu cap de llista. En una roda de premsa celebrada a les portes de l’Ajuntament, els cupaires van anunciar que es presentaran en solitari als comicis de 2019. Segons van explicar, aquesta és la decisió que va prendre l’assemblea del partit, per unanimitat, reunida aquest cap de setmana a La Selva del Camp. Un posicionament que tanca la porta a formar part de la llista unitària independentista que tant de protagonisme ha agafat en les darreres setmanes però, creuen, «no té un projecte definit».     

La portaveu de la CUP al consistori, Marta Llorens, va deixar clar que la decisió sorgeix perquè una opció de candidatura única a favor de la República Catalana «dilueix el projecte integral, alternatiu i transformador que volem per a la ciutat de Reus.  Volem defensar els valors republicans des del municipalisme». Ella mateixa també va assegurar que la seva intenció és portar a terme «una confrontació de model» davant la política de l’actual govern municipal, al qual va criticar de nou per la seva improvizació i falta de projecte.

Des del partit d’esquerres i independentista també van voler puntualitzar que el seu no a la llista unitària no suposa deixar de banda la seva lluita a favor de la consecució de la República Catalana. De fet, la pròpia Llorens va estendre ahir la mà a la resta de partits sobiranistes «per arribar a acords efectius a favor de la República en aquest mateix mandat».

Tot aquest argumentari és el que desplegaran i explicaran aquesta tarda en el transcurs de la reunió plantejada per ERC per tractar el tema de la llista unitària independentista.

Programa municipalista

En el transcurs de la roda de premsa també es va anunciar que Marta Llorens serà l’alcaldable de la CUP a les municipals de l’any vinent. Unes eleccions, van subratllar, que afrontaran amb un programa marcadament municipalista, que «posi les persones al centre» i a favor de la República Catalana. 

«Volem assolir l’alcaldia, la CUP no té por a governar», va sentenciar Llorens. Està previst que un cop acabat l’estiu, el partit es posi a treballar en la confecció del conjunt de la llista electoral.

Comentarios
Multimedia Diari