Més de 40 anys creant personatges a Reus

Comerç. La propietària de Thaïs Disfresses, Leonor Bartolí, decideix jubilar-se. Abans, però, vendrà el gènere que li queda

25 noviembre 2020 06:30 | Actualizado a 29 noviembre 2020 10:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El comerç de Thaïs Disfresses de Reus, en actiu 41 anys, comença a veure el seu final de trajectòria. I és que, la seva propietària, Leonor Bartolí, ha decidit jubilar-se. Abans d’abaixar la persiana, però, vol acabar de vendre tot el gènere que li queda. «El sector de les disfresses ha evolucionat, com tot, amb l’arribada de les tecnologies. Les botigues físiques tendeixen a desaparèixer, però la forma d’entendre el comerç, viure i comprar han canviat i ho hem d’assumir», esmenta Bartolí. Recorda que, abans, quan Disney estrenava una pel·lícula posava de moda una sèrie de personatges. «Avui infants i joves ho veuen tot pel mòbil, no esperen l’estrena als cinemes, perquè ja no funciona així tot plegat. Les tendències canvien ràpidament, tot és diferent, efímer», afegeix.

A Thaïs Disfresses sempre han apostat per la personalització i el tracte cara a cara. «Ara bé, invertir en digitalitzar el negoci comportava molts canvis», diu. Recomana, però, que la gent «faci el pas cap al món digital, avui és obligatori», assenyala. La comerciant manifesta que la Covid-19 també «ha motivat un canvi en les rutines i s’ha imposat treballar des de casa i comprar en línia amb altres formes de pagament», acota. Bartolí conserva clientela de sempre: d’associacions, escoles i generacions de particulars. «Nosaltres vam tenir la fama de ser originals, allò que trobaves a Thaïs no hi era enlloc», diu.

Emprendre va esdevenir tot un aprenentatge per a Bartolí i ho va començar fent amb una companya dissenyadora que va conèixer a l’escola d’art. Amb ella va iniciar, també, un negoci d’uniformes fa 37 anys, que va estar durant un temps sota el segell Joma’s Uniformes. «Thaïs Disfresses va ser el primer local de Reus que va començar a llogar disfresses. Vam començar en un estudi, llogant-los a les amigues. Si ens en mancaven, en llogàvem més a Barcelona», recorda.

El negoci va canviar d’ubicacions: després d’aquell estudi, va ser damunt del Cafè de Reus, al carrer Vilà i a la plaça de La Pastoreta. Amb el temps, però, les dues emprenedores van decidir anar per camins diferents i Bartolí va acabar establint-se als dos locals actuals del Camí de L’Aleixar-Passeig Sunyer, on hi ha el d’uniformes (Thaïs Vestuaris, en traspàs) i el de disfresses (en venda).

Comentarios
Multimedia Diari