Més de vint mesures per una Festa Major inclusiva

La iniciativa, implantada aquest Sant Pere, acull propostes d’inclusió física, comunicativa i social. La idea s’ampliarà a altres actes i festes.

30 julio 2018 16:27 | Actualizado a 01 agosto 2018 10:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte, segons la regidora de Benestar Social Montserrat Vilella, vol aconseguir "que les festes de la ciutat siguin inclusives”. Des de l’Ajuntament es vol “canviar culturalment la festa, sense alterar-la tal i com és ara”. La pròpia regidora comenta que “és un projecte de canvi participatiu. És més qualitatiu que quantitatiu”. 

Algunes de les mesures dutes a terme pel que fa a la inclusió física han estat l'adequació lavabos adaptats, la reserva d’espais per persones amb mobilitat reduïda o amb necessitat de contextos tranquils. La inclusió comunicativa ha inclòs la interpretació amb la Llengua dels Signes Catalana del pregó o l’adaptació del programa de Festa Major en Braille, mentre que la inclusió social ha permès l’accessibilitat amb gos guia o la contractació d’espectacles inclusius. 

Aquesta iniciativa també es farà durant la Festa Major de Misericòrdia, implantant-se totalment dins dels actes de les celebracions de la ciutat. En aquest cas, Vilella explica que “s’està treballant a nivell tècnic amb la Festa Major de Misericòrdia”, però no serà igual que Sant Pere ja que a la zona del Passeig de Misericòrdia “tot està més adaptat i és més accessible”

 

Participació de la ciutadania

El consistori reusenc ha considerat bones les dades de participació. Hi ha un correu electrònic obert (festaperatothom@reus.cat), mitjançant el qual els reusencs i reusenques han pogut tenir un “canal de comunicació i demanda, per facilitar la planificació i la revisió de la intervenció i, alhora, facilitar el contacte directe”. En aquest correu s’han rebut 21 emails, motiu que ha satisfet l’Ajuntament perquè creuen que és un mitjà amb el qual hi ha un "feedback positiu amb el ciutadà".

Precisament, Vilella espera que “l’activitat del correu electrònic creixi per poder millorar mesures i atendre peticions concretes. Volem trobar un equilibri i el correu ens servirà com a mitjà per comunicar i poder treballar i millorar”. Des de l’Ajuntament, després de la Festa Major de Sant Pere, s’ha demanat una valoració sobre les mesures preses durant la festa del patró de la ciutat. Segons Robert Castells, tècnic d’accessibilitat, “en general, totes les mesures han estat acceptades i han agradat. Evidentment hem rebut propostes de millora”. 

La valoració del consistori és positiva “ja que hi ha hagut una bona participació i també ha estat una manera de millorar la visibilitat de determinats col·lectius i el seu dret a la participació en actes festius, promovent així la inclusió social”. 


 

Comentarios
Multimedia Diari