Montse Llussà regala a Reus un pregó convertit en programa radiofònic

La comunicadora Montse Llussà va oferir un brillant pregó de festes en format de programa de ràdio, on va repassar la història d'aquest mitjà, reivindicar el seu paper i el de la cultura. També va aprofitar per fer una ferma defensa del dret a decidir i cridar a la participació el proper 1 d'octubre

25 junio 2017 10:09 | Actualizado a 04 julio 2017 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un repàs per la història de la ràdio de Reus. Una reivindicació del paper d’aquest mitjà. De la cultura. I una ferma defensa del dret a decidir. Tot plegat en format de programa radiofònic. Amb aquests ingredients, barrejats amb la seva habilitat per la paraula, la comunicadora Montse Llussà va convertir el pregó de la Festa Major de Sant Pere en un programa de ràdio. I és que els micròfons van ser el fil conductor de la seva intervenció des del primer moment, en recordar que quan era un nadó, la seva mare ja li posava el transistor al costat mentre feinejava, perquè les veus l’acompanyessin. «No vaig parar fins a ser jo la veu que acompanyava als altres», apuntava.

Llussà fa gala del seu reusenquisme allà on va. Sempre ho ha dit. I aquest dissabte hi va tornar, fent una defensa aferrissada dels característics ‘aqueta’ i ‘naltrus’, i de tantes altres paraules que utilitza tot i dur anys vivint fora.

La pregonera va desgranar la història de la ràdio a la seva ciutat des de diferents vessants

La pregonera va desgranar la història de la ràdio a la seva ciutat. En va fer un repàs des de diferents vessants. La publicitària –van sonar  anuncis com el de l’Almendrina o la Gasosa Gili–, la trajectòria de comunicadors forjats a Reus i que han volat alt, i la seva pròpia vivència. Va reivindicar més hores de ràdio amb DO Reus. I va lamentar la desaparició de La Nova de l’FM «per pressions externes».

Un Reus sense cinemes

La cultura va tenir un paper clau en el pregó. Llussà va parlar de la capitalitat cultural que exerceix Reus enguany. «No deixem escapar el que és un honor i una oportunitat. No ens adormim!», va alertar. I va posar en valor la ciutat com «una de les capitals teatrals de Catalunya». Però, després de sentir-se pels altaveus la música de Movierecord, venia una altra pregunta: què passa amb el cinema? «L’any 2017 no en tenim... I això que a Reus hi havia pantalles des del primer moment!». «Podria ser que per Nadal del 2017 un dels regals per a la ciutat sigui tornar a tenir cinema! Creuem els dits!», va dir.

Llussà va posar en valor el vermut, el menjar blanc, la coca amb cireres o les patates «trencades» del Laurie que comprava de petita. I els elements del seguici, amb la música dels Nanos de fons. També els Xiquets de Reus i la copa d’Europa del Reus Deportiu d’hoquei. I Sergi Roberto.

Llussà va fer una crida a la participació al referèndum del dia 1 d'octubre 

El cantautor Fito Luri i el seu Sant Pere a Cassiopea, el suport tècnic de Jordi Salvadó i la participació, en forma de trucada d’un oient, d’Oriol Cruz, duien el programa radiofònic –on també va prendre part Josep M.Bunyol– a la recta final. Però abans, Llussà va fer una crida a la participació l’1 d’octubre. «Jo vull votar!», va dir. Aquí, molts aplaudiments. Però no de tothom. No va agradar a alguns regidors. «Aquest referèndum ha de ser una segona festa major que reculli l’opinió de tothom», va subratllar. En definitiva, fou un pregó especial, festiu, reivindicatiu i original.

Comentarios
Multimedia Diari