Multitudinari tiberi de bou i arròs

El tradicional àpat convoca molta gent a la plaça d'Evarist Fàbregas per celebrar la festa major. Tan participativa va ser la vetllada que molts van haver de seure en bancs, ja que mancaven cadires

19 mayo 2017 18:55 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Com dirien l’etnòleg Joan Amades o el folklorista Ramon Violant i Simorra, el menú de la diada de Sant Pere no pot ser un altre que el bou amb arròs. Un àpat especial que dóna nom a adagis, refranys i genera molta gana. Almenys això és el que es va observar ahir a la plaça d’Evarist Fàbregas de Reus. Un grapat d’arròs ben cuinat pot ser poderós, arribades les 21 hores.

I és que un àpat tan cridaner com aquest i, en aquestes dates, fa que cap reusenc pugui aguantar les ganes de tastar-lo. Ja de sèrie, un menjar així pot delectar reusencs. «Nosaltres, tot i ser un menjar tradicional, és la primera vegada que el tastem», va reconèixer una parella jove.

De fet, segons va murmurar un altre home, reusenc de tota la vida com esmentava la seva samarreta, «no és gens difícil de preparar», però el caliu de la ciutat en la vesprada li «dóna un caire ben diferent». La flaire va fer que el públic, col·locat en una formosa cua, esdevingués desitjós per tal que el temps d’espera fos més curt. Passat un quart de l’hora convinguda, ja es va poder veure moltes taules amb plats de plàstic ben lluents i buits. Un dels trets més curiosos i còmics era el torn de tasques familiars. I és que eren moltes les famílies que es tornaven per anar a recollir les begudes i els plats. Com si es tractés d’estrategs, les famílies es van aconseguir desplegar de formes d’allò més impecables. Pel que fa a les taules, es van caracteritzar per línies de cervesa Xibeca i els refrescs de Fantasia de Frutas, més conegut com a Plim.

El col·lectiu del Bou de Reus, els organitzadors de la cita, van comptar amb altres entitats col·laboradores com ara Arròs Montsià, la Casa Borrull, Cal Pere Fruites i Verdures, Forn Cabré i De Müller.

Comentarios
Multimedia Diari