Neix el 'Macho Market', el primer mercat artesà dedicat als homes

La iniciativa sorgeix d'un grup de joves del territori que volen fer arribar les marques emergents i d'autora un nou públic

19 mayo 2017 22:14 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Quan pensem en parades, roba, bijuteria i mercats artesans ho associem automàticament a les dones com a clientes potencials. Però per què? Per què als homes no els interessa o bé per què no existeix una oferta dirigida a aquest segment de públic?

Un grup de joves provinents de Reus, les Borges del Camp i Tarragona s’ha proposat esbrinar l’enigma i impulsar el primer mercat d’artesania dedicat exclusivament als homes. És el ‘Macho Market’, una iniciativa que els propis artífexs reconeixen que va començar com una broma i que, de mica en mica, ha anat prenent forma de realitat. Fins al punt que aquest divendres, dia 24, Reus tindrà el primer mercat no només de la província de Tarragona sinó d’arreu de Catalunya adreçat al públic masculí. «Vam fer un esdeveniment de perfums i bijuteria i un noi va entrar preguntant-nos si teníem polseres per a ell», explica Elisenda Solé, propietària de l’Espai M perfums de Reus. I d’aquesta manera a Solé i Montse Ruiz, dissenyadora de bijuteria de la marca MacMon Bijoux, se’ls va ocorre la idea i van posar fil a l’agulla per arrencar la iniciativa.

I com tots els projectes van començar a buscar una xarxa on poder teixir-lo i van cercar col·laboradors. Així doncs, en el ‘Macho Market’, que se celebrarà al propi Espai M Perfums, situat al carrer del Vidre, els visitants hi podran trobar la roba de la botiga Superego, un establiment de moda i art, ubicat al carrer dels Recs, que dóna cabuda a joves dissenyadors, nous creadors i marques emergents encapçalada pel dissenyador de moda reusenc, Sergi Juanpere; el mobiliari de la marca Doble A, liderada per Toni Guarque i un altre soci, que aposten per mobles fets a mida i que el client pot personalitzar. També hi col·laborarà la botiga online MacMon Bijoux, que exposarà les seves polseres amb dissenys exclusius adreçades als homes de la casa i ideades per la dissenyadora industrial, Montse Ruiz. I finalment, els perfums i cosmètica Niche –articles de bellesa exclusius i artesanals– de la botiga reusenca, l’Espai M perfums.

Tots ells no fa ni un parell d’anys que han arrencat el seu propi projecte i tenen en comú que «aposten per productes de proximitat», assegura Juanpere.

L’esdeveniment, que començarà a les 8 del vespre i acabarà a les 22.30 hores, comptarà també amb la participació de les dissenyadores gràfiques, Macho Studio, i la col·laboració del bar Green Dog i el restaurant 2R, que s’encarregaran de l’aperitiu que es podrà degustar al mercat.

Comentarios
Multimedia Diari