Organitzen un ‘encierro’ a Reus el dia de Sant Fermí

L’acte busca la complicitat de diverses entitats, entre elles, les que compten amb bous, per emular els toros de Pamplona

02 julio 2018 19:52 | Actualizado a 11 octubre 2018 12:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Associació Cultural la Poncella de la Rosa de Reus, amb la col·laboració de l’Associació Colla No t’hi Fixis del carnaval reusenc, organitzen per aquest proper dissabte, 7 de juliol, un ‘encierro’ pels carrers i places del centre de la ciutat. La idea és imitar la festa de San Fermín de Pamplona, però sense els toros. De fet, les entitats organitzadores han volgut posar-se en contacte amb aquells col·lectius que tenen bous festius a la ciutat. Per exemple el Col·lectiu El Bou de Reus, que després de participar al seguici festiu de Sant Pere ha declinat la invitació. En canvi, els Bous de Foc han confirmat l’assistència. A més, la idea és convidar colles d’altres municipis que també facin ballar bous

Però les similituds amb la festa navarresa van més enllà. A part d’organitzar un ‘encierro’, també es vol donar el tret de sortida a la festa amb un ‘xupinasso’. Tot plegat serà a partir de les 12.00 h del migdia, tot i que els actes començaran a partir de les 11.30 h amb l’inici d’un vermut popular. L’acte tindrà lloc dissabte a la plaça d’Evarist Fàbregas, al Centre Comercial del Pallol de Reus. 

Un acte per quedar-se?

Jaume Soriguera, tresorer de l’Associació Cultural la Poncella de la Rosa de Reus, explica que l’acte va néixer quan volien organitzar un esdeveniment festiu: «Des de l’entitat volíem fer un vermut i donar-li un sentit, alguna temàtica per enganxar a la gent. La coincidència va fer que l’organitzéssim el mateix dia 7 de juliol i ens vam plantejar convertir el vermut que volíem fer amb un ‘encierro’ amb els bous festius que tenim a la nostra terra». 

Soriguera no detalla quin serà el futur d’aquest peculiar acte. «Quan vegem com va decidirem què fem l’any vinent. Sempre cal fer una valoració, seure amb calma i decidir-ho amb temps», assegura. Per tant, no està clar que l’any vinent es repeteixi. Afirmen des de l’entitat organitzadora que estan acabant de concretar el recorregut. «Molt probablement els bous passaran pel carrer de les Galanes, el local dels Xiquets de Reus, plaça del Mercadal, carrer Major, Peixateries Velles i fins a tornar al Pallol». 

Segons explica Soriguera, cal deixar clar que «no ens hem d’imaginar una cercavila del seguici festiu». Per això mateix afirma que «potser no hi ha música durant el que anomenem ‘encierro’».  D’altra banda, l’organització també està buscant un petard que «s’assembli el màxim possible al tradicional ‘xupinasso’. La voluntat és que sigui «el més realista possible».

Comentarios
Multimedia Diari