Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Pas definitiu per a la creació del Consell Municipal de Salut de Reus

Estarà format per representants de grups polítics, veïns, entitats, diferents administracions, universitat i col·legis professionals, i es reunirà dos cops a l'any

Diari de Tarragona

Whatsapp
Fotografia dels partits firmants del Pacte de Salut, el passat mes de febrer, a l'auditori de l'Hospiatl Sant Joan. Foto: Alfredo González

Fotografia dels partits firmants del Pacte de Salut, el passat mes de febrer, a l'auditori de l'Hospiatl Sant Joan. Foto: Alfredo González

El nou Consell Municipal de Salut ha quedat aprovat definitivament. Ha estat aquest dilluns, després de la publicació íntegra del text al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT), segons ha informat l’Ajuntament a través d’un comunicat. L’organisme, creat a instàncies del Ple municipal el passat juny, ha de permetre vehicular la participació ciutadana en la gestió estratègia dels afers de salut a la ciutat.

El Ple de l’Ajuntament va aprovar el 8 de juny la creació del Consell Municipal de Salut, amb l’objectiu de promoure, estimular i canalitzar la participació de la ciutadania, i de les seves associacions en la gestió estratègica dels afers relatius a l’àmbit de la salut, ampliant els espais d’influència ciutadana i de corresponsabilitat que impliquin una millora de l’acció de govern en l’àmbit de la Salut a la ciutat. El consell és una eina d'aprofundiment democràtic per millorar el govern de la ciutat i les seves polítiques en matèria de salut.

L'objectiu de l'organisme és promoure, estimular i canalitzar la participació de la ciutadania i de les seves associacions en la gestió estratègica dels afers relatius a l'àmbit de la salut

Primer punt del Pacte de Salut

La creació del Consell Municipal de Salut és el primer punt del Pacte de Salut de Reus, signat el 15 de febrer d’aquest mateix any, “en el qual s’expressa que es proposà la creació del Consell Municipal de la Salut com a eina de participació oberta i democràtica i també com un punt de trobada de la ciutadania, entitats i professionals que tinguin relació amb la salut i la planificació dels serveis sanitaris a la ciutat”, apunta el consistori. El Pacte de Ciutat per la Salut va ser subscrit per sis partits polítics i una quarantena d'entitats i associacions de la ciutat. Tot plegat es va dur a terme enmig dels greus problemes econòmics de l’Hospital Sant Joan.

El Consell Municipal de Salut estarà presidit per una persona a qui l'alcalde delegui; i estarà integrat per una vintena de persones nomenades pel Ple de l’Ajuntament: un representant de cada grup municipal; vuit persones representants de les entitats o associacions ciutadanes registrades i que centrin la seva activitat principal en l’àmbit de la salut; una persona representant de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus; una persona representant de cada entitat que presta serveis de salut de caràcter públic a la ciutat; un representant del Servei Català de la Salut; una de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya; una persona representant la Universitat Rovira i Virgili; i una de cada col·legi oficial de Tarragona vinculats a l’àmbit de salut que realitzin activitats a Reus. Podran assistir com a convidats per la presidència les persones a títol individual que estiguin interessades en l’àmbit de la salut, inscrites al Registre ciutadà de l’Ajuntament de Reus, amb un màxim de quatre.

El Consell Municipal de Salut estarà presidit per una persona a qui l'alcalde delegui

El Consell es reunirà, com a mínim, dos cops l’any en sessió ordinària. També es pot reunir de manera extraordinària si ho considera oportú la presidència o si ho sol·liciten una tercera part dels seus membres.

Participació

L’Ajuntament de Reus reconeix la participació ciutadana com un eix clau en el desenvolupament de la ciutat i disposa de mecanismes que permeten promoure la proximitat i la corresponsabilitat dels ciutadans i ciutadanes de Reus, així com el seu paper actiu en els afers de la ciutat. El Consell Municipal de la Salut de Reus s’afegeix a la llista de consells municipals com els òrgans de participació més directes, estructurats en funció de temàtiques i col·lectius i integrats per entitats i persones representatives de cada àmbit.

Temas

Comentarios

Lea También