Pirates, diables i nobles assalten la Casa Rull pel Ball de Marcos Vicente

Els jardins s’omplen de gom a gom per la presentació de la dansa infantil de l’escola La Vitxeta i el centre el Pi del Burgar

22 junio 2017 09:31 | Actualizado a 04 julio 2017 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sota el lema Entrem el teatre a l’aula, traiem el teatre al carrer, l’Escola La Vitxeta de Reus i a l’Escola-Institut el Pi del Burgar han presentat aquest dimecres 21 de juny als Jardins de la Casa Rull l’esperat Ball infantil de Marcos Vicente. El projecte que agermana els dos centres educatius parla de la història del valencià Marcos Vicente que renega dels seus contemporanis i fa malifetes per aconseguir fortuna i renom. Al final, però, recapacita en retrobar-se amb les seves filles. L’acte, que ha fet petit l’espai ubicat al cor de Reus, ha estat presentat pel comunicador Josep Baiges qui ha esmentat que l’aposta «dóna peu a la creació d’un planter que augura un bon llegat cultural per a la ciutat i el seu patrimoni». 

'Iniciatives com aquesta s'han de treballar i la prova és tota la gent que hi ha als jardins de la Casa Rull'


Després de sortir a parlar les directores d’ambdós centres, Assumpta Ripoll i Carme Martí, el batlle i els patrocinadors, també ho ha fet el padrí de l’acte, Josep Maria Cases del comerç històric El Barato, qui ha enaltit que «iniciatives així s’han de treballar i la prova és tota la gent que hi sou aquí, donant suport». 

Coreografia, música i dramatúrgia

El músic encarregat dels flabiolaires, Oriol Folgado, ha agafat el relleu i ha fet repàs de cadascun dels membres organitzadors i ha destacat en l’àmbit de la coreografia Núria Navàs, la figura de Pau Puig en l’arranjament de la música, la tasca d’Antoni Veciana en l’elaboració del text, de Maria Bravo en la dramatúrgia i de Clara Vives en els papers d’art i disseny. Els gràfics relacionats amb el tradicional ball, el qual segons Folgado «no es va dur a terme a la ciutat des de 1928», s'han lluït a sobre de samarretes i del cartell. 

L’aclamada dansa infantil ha estat precedida pel ball parlat referent: el de Dames i Vells. El col·lectiu  ha fet una entrada d’allò més amena i un cúmul d’infants i adolescents avituallats de pirates, diables i nobles han aparegut per tal de combinar dansa i teatre amb una dicció impecable i ben assajada. 


El ball ha mostrat diverses batalles entre pirates turcs amb les seves espases. Amb tot, dins el diàleg musicalitzat també han maridat amb comentaris còmics relacionats amb l’actualitat el seu discurs. Ha estat el cas d'un esment que han dut a terme de la desaparició dels Cinemes Palace. 

Comentarios
Multimedia Diari